header

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

lihamureke1Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta ja mehevää.

Virginon Rosmariiniöljy sopii erinomaisesti liharuokien mausteeksi, kannattaa kokeilla!

Lihamureketta voi myös tehdä tupla-annoksen ja pakastaa osan.

Lihamureke
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
200 g kermaviiliä
1 sipuli
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
½ tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Täyte:
½ pkt Mustaleima Koskenlaskija -sulatejuustoa tai muuta vastaavaa juustoa

Mittaa korppujauhot ja kermaviili kulhoon, sekoita ja anna turvota. Hienonna sipuli ja hauduta pehmeäksi öljyssä pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki mureketaikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen.

Paloittele juusto levyn keskelle. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.

Pin It

Proteiinismoothie saa päivän käyntiin!

kategoriassa Blogi

Aamulla ei ruoka aina maistu, ja usein on kiire. Hyvä aamiainen pitäisi kuitenkin nauttia, jotta…

Säilykekana on kätevä kotivara, joka taipuu pastaan ja piirakkaan

kategoriassa Blogi

Oletko jo kokeillut laittaa ruokaa säilötystä kanafileestä? Se on hyvin säilyvää, joten sitä voi pitää…

Italialaiset isoäidit

kategoriassa Blogi

Viime blogissa olin lähdössä melkein 3 viikon kisareissulle Eurooppaan. IBU-cupin kisa Ridnaun Val-Ridanna Italiassa oli…