header

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

lihamureke1Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta ja mehevää.

Virginon Rosmariiniöljy sopii erinomaisesti liharuokien mausteeksi, kannattaa kokeilla!

Lihamureketta voi myös tehdä tupla-annoksen ja pakastaa osan.

Lihamureke
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
200 g kermaviiliä
1 sipuli
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
½ tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Täyte:
½ pkt Mustaleima Koskenlaskija -sulatejuustoa tai muuta vastaavaa juustoa

Mittaa korppujauhot ja kermaviili kulhoon, sekoita ja anna turvota. Hienonna sipuli ja hauduta pehmeäksi öljyssä pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki mureketaikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen.

Paloittele juusto levyn keskelle. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.

Pin It

Maailman helpoin marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Sain kainon pyynnön leipoa jotain makeaa partiolaisten kahvilaan, enkä hennonnut kieltäytyä, vaikka päivä olikin kiireinen.…

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kategoriassa Blogi

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa,…

Sienisato jalostuu herkuiksi – kokeile kantarellipizzaa!

kategoriassa Blogi

Sateisella ja viileälläkin kesällä on puolensa – sienisato näyttää erinomaiselta ja kantarelleja on jo löytynyt…