header

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

lihamureke1Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta ja mehevää.

Virginon Rosmariiniöljy sopii erinomaisesti liharuokien mausteeksi, kannattaa kokeilla!

Lihamureketta voi myös tehdä tupla-annoksen ja pakastaa osan.

Lihamureke
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
200 g kermaviiliä
1 sipuli
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
½ tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Täyte:
½ pkt Mustaleima Koskenlaskija -sulatejuustoa tai muuta vastaavaa juustoa

Mittaa korppujauhot ja kermaviili kulhoon, sekoita ja anna turvota. Hienonna sipuli ja hauduta pehmeäksi öljyssä pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki mureketaikinan aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen.

Paloittele juusto levyn keskelle. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta varovasti paperia apuna käyttäen saumapuoli alaspäin.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.

Pin It

Viime kesänä pakastetuista marjoista valmistuu gluteeniton marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Pakasteeseen kannattaa vähitellen tehdä tilaa tulevan kesän marjasadolle. Gluteeniton marjapiirakka on herkullinen ja maistuu keliaakikkojen…

Ulkona tuoksuu kevät

kategoriassa Blogi

Lumet sulaa huimaa vauhtia ja kesä tekee tuloaan. Jälleen kerran kausi meni todella nopeasti, mutta…

Öljy on makuasia

kategoriassa Ajankohtaista

Kasviöljyt ovat maultaan ja terveysvaikutuksiltaan keittiön hyviksiä - joukossa on vain yksi kovis. Käyttötarkoitus ratkaisee,…