header

Pinaatti-avocadopasta on terveyspommi

pinaattipasta1Avocadopasta on monen herkkua. Pinaatti tuo siihen lisää makua ja ravintoarvoa.

Tässä ateriassa on runsaasti E-vitamiinia: sitä on niin avocadossa ja pinaatissa, kylmäpuristetussa rypsiöljyssä kuin saksanpähkinöissäkin.

Täysjyväspagetti on terveellistä, mutta siinä on lisäksi se hyvä puoli, että se pysyy keitettäessä irtonaisena. Täydellinen ruokalaji niin lounaalle kuin herkutteluun vaikkapa punaviinilasillisen kera!

Pinaatti-avocadopasta
(4 annosta)
150 g hienonnettua pinaattia (pakaste)
½ dl saksanpähkinäitä
½ dl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä
luomusitruunan mehu
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/3 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl parmesaanijauhetta
2 syöntikypsää avocadoa
400 g täysjyväspagettia

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta runsaassa vedessä ja valmista sillä aikaa kastike.

Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna ainekset tehosekoittimella tai tehokkaalla sauvasekoittimella, ensin öljy ja pähkinät, sitten muut ainekset. Lisää tarvittaessa öljyä.

Annostele pasta lautasille, jaa päälle kastike ja koristele annokset esimerkiksi sitruunalohkoilla, basilikan lehdillä ja parmesaanilastuilla.

Pin It

Koululaisille vain parasta

kategoriassa Ajankohtaista

Anne Jahkonen työskentelee Riihimäellä Pohjolanrinteen koulun keittiössä. Riihimäellä kouluruokaan panostetaan, ja mahdollisuuksien mukaan tarjotaan suomalaista…

Sokerittomat banaaniohukaiset

kategoriassa Blogi

Terveelliset banaaniletut on helppo tehdä, ja erinomaisia silloin, kun tekee mieli jotain hyvää – mutta…

Jälkiruokavaahto turkkilaisesta jogurtista

kategoriassa Blogi

Vieraita oli tulossa, ja jälkiruoka piti kehittää jääkaapissa olevista aineksista. Siellä oli mm. puolen kilon…