header

Pinaatti-avocadopasta on terveyspommi

pinaattipasta1Avocadopasta on monen herkkua. Pinaatti tuo siihen lisää makua ja ravintoarvoa.

Tässä ateriassa on runsaasti E-vitamiinia: sitä on niin avocadossa ja pinaatissa, kylmäpuristetussa rypsiöljyssä kuin saksanpähkinöissäkin.

Täysjyväspagetti on terveellistä, mutta siinä on lisäksi se hyvä puoli, että se pysyy keitettäessä irtonaisena. Täydellinen ruokalaji niin lounaalle kuin herkutteluun vaikkapa punaviinilasillisen kera!

Pinaatti-avocadopasta
(4 annosta)
150 g hienonnettua pinaattia (pakaste)
½ dl saksanpähkinäitä
½ dl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä
luomusitruunan mehu
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/3 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl parmesaanijauhetta
2 syöntikypsää avocadoa
400 g täysjyväspagettia

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta runsaassa vedessä ja valmista sillä aikaa kastike.

Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna ainekset tehosekoittimella tai tehokkaalla sauvasekoittimella, ensin öljy ja pähkinät, sitten muut ainekset. Lisää tarvittaessa öljyä.

Annostele pasta lautasille, jaa päälle kastike ja koristele annokset esimerkiksi sitruunalohkoilla, basilikan lehdillä ja parmesaanilastuilla.

Pin It

Potkupyöräilyn huipulla kisaava Sami Kuisma luottaa terveelliseen ruokavalioon

kategoriassa Ajankohtaista

Riihimäellä asuva Sami Kuisma on intohimoinen kuntoilija. ”Olen harrastanut kaikenlaista liikuntaa lähes koko elämäni. Enimmäkseen…

Rommi-rusinakakku valmistuu helposti kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Rommi-rusina on suosikkini jäätelöistä, ja samat ainekset sopivat erinomaisesti kakkuun. Kaakaojauhe ja fariinisokeri tuovat lisää…

Pellillinen muffinsseja kahvipöytään

kategoriassa Blogi

Muffinssit ovat pitkään olleet trendikkäitä, ja onneksi niitä saa tehtyä myös helpolla reseptillä, vaikka hetken…