header

Pinaatti-avocadopasta on terveyspommi

pinaattipasta1Avocadopasta on monen herkkua. Pinaatti tuo siihen lisää makua ja ravintoarvoa.

Tässä ateriassa on runsaasti E-vitamiinia: sitä on niin avocadossa ja pinaatissa, kylmäpuristetussa rypsiöljyssä kuin saksanpähkinöissäkin.

Täysjyväspagetti on terveellistä, mutta siinä on lisäksi se hyvä puoli, että se pysyy keitettäessä irtonaisena. Täydellinen ruokalaji niin lounaalle kuin herkutteluun vaikkapa punaviinilasillisen kera!

Pinaatti-avocadopasta
(4 annosta)
150 g hienonnettua pinaattia (pakaste)
½ dl saksanpähkinäitä
½ dl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä tai Rosmariiniöljyä
luomusitruunan mehu
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/3 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl parmesaanijauhetta
2 syöntikypsää avocadoa
400 g täysjyväspagettia

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta runsaassa vedessä ja valmista sillä aikaa kastike.

Sulata ja valuta pinaatti. Hienonna ainekset tehosekoittimella tai tehokkaalla sauvasekoittimella, ensin öljy ja pähkinät, sitten muut ainekset. Lisää tarvittaessa öljyä.

Annostele pasta lautasille, jaa päälle kastike ja koristele annokset esimerkiksi sitruunalohkoilla, basilikan lehdillä ja parmesaanilastuilla.

Pin It

Superaamiainen antaa potkua päivään

kategoriassa Blogi

Aikaisin aamulla ruoka ei oikein tahdo maistua, ainakaan minulle. Unenpöpperöisenä on myös hankalaa ruveta valmistamaan…

Rypsirouhe olisi erinomainen kasviproteiinin lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsistä saadaan kylmäpuristamalla terveellistä, maukasta ja luonnonmukaista öljyä. Mutta siitä olisi mahdollisuus valmistaa ruuanlaittoon paljon…

Tattaririsotto on maistuva kasvisruokavaihtoehto

kategoriassa Blogi

Perinteinen italialainen risotto on yksi suosikkiruuistani. Risoton joukkoon voi lisätä melkein mitä vain: sieniä, herneitä,…