header

Eikä hippustakaan valkoista viljaa

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta mantelijauhoa. Tuote sisältää ainoastaan hienoksi jauhettua mantelia, ja on hyvä vaihtoehto paitsi karppaajille ja keliaakikoille, niin kaikille terveellisestä ruuasta pitäville.

Mantelit sisältävät hyvälaatuista proteiinia, rasvaa ja E-vitamiinia, ja mantelijauho on taatusti valkoisia vehnäjauhoja parempi vaihtoehto.

Jääkaapissa oli smetanapurkki, joten päätin kokeilla vanhan ajan hapankermakakkua mantelijauhoilla valmistettuna. Jos jääkaappiin on jäänyt kermapurkki, joka on päässyt happanemaan, se sopii myös hyvin tähän ohjeeseen.

Opiskelen parhaillaan liikunnan ammattitutkintoa Pajulahden urheiluopistolla. Meillä oli opiskelukavereiden kanssa nyyttärit rantasaunalla, ja vein mantelikakkuni sinne. Se sai oikein hyvän vastaanoton :)

1,5 dl smetanaa
4 munaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
ripaus hienoa merisuolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa tai intiaanisokeria
4,5 dl mantelijauhoja
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 dl pinjansiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nestemäiset keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi. Leivitä kakkuvuoka pienellä määrällä voita ja mantelijauhoilla. Paista uunin alatasossa 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Mantelijauhoista tuli uusi suosikkini, ja ideoin jo miten kakkua voisi muunnella. Hapankerman sijaan kookosmaitoa, ja pinjansiemenien sekä sitruunamehun tilalle pieni purkki ananaspaloja liemineen. Tai kerman voisi korvata soseutetulla kypsällä banaanilla, maustaa kakun inkiväärillä, kardemummalla ja kanelilla sekä laittaa pinjansiemenien tilalle rusinoita. Tai kerman sijaan luonnonjogurttia, ja mausteeksi puhdasta luomuvaniljajauhetta. Tai...

Siskoltani sain oivan ehdotuksen kakun kuorruttamiseksi: sulatettua tummaa suklaata ja luomukookoslastuja!

Pin It

Moni muotidieetti perustuu uskomuksiin

kategoriassa Ajankohtaista

- Osa suomalaisista elää vähän niin kuin keskiajalla, jolloin tieteellistä tietoa ei ollut käytettävissä, ajattelee…

Luulolla ei ole asiaa tiedon rinnalle

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan lehdessä 2/2018 kolesterolista.

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…