header

Eikä hippustakaan valkoista viljaa

Sain kokeiltavaksi Risentan uutta mantelijauhoa. Tuote sisältää ainoastaan hienoksi jauhettua mantelia, ja on hyvä vaihtoehto paitsi karppaajille ja keliaakikoille, niin kaikille terveellisestä ruuasta pitäville.

Mantelit sisältävät hyvälaatuista proteiinia, rasvaa ja E-vitamiinia, ja mantelijauho on taatusti valkoisia vehnäjauhoja parempi vaihtoehto.

Jääkaapissa oli smetanapurkki, joten päätin kokeilla vanhan ajan hapankermakakkua mantelijauhoilla valmistettuna. Jos jääkaappiin on jäänyt kermapurkki, joka on päässyt happanemaan, se sopii myös hyvin tähän ohjeeseen.

Opiskelen parhaillaan liikunnan ammattitutkintoa Pajulahden urheiluopistolla. Meillä oli opiskelukavereiden kanssa nyyttärit rantasaunalla, ja vein mantelikakkuni sinne. Se sai oikein hyvän vastaanoton :)

1,5 dl smetanaa
4 munaa
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
ripaus hienoa merisuolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa tai intiaanisokeria
4,5 dl mantelijauhoja
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 dl pinjansiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nestemäiset keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi. Leivitä kakkuvuoka pienellä määrällä voita ja mantelijauhoilla. Paista uunin alatasossa 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Mantelijauhoista tuli uusi suosikkini, ja ideoin jo miten kakkua voisi muunnella. Hapankerman sijaan kookosmaitoa, ja pinjansiemenien sekä sitruunamehun tilalle pieni purkki ananaspaloja liemineen. Tai kerman voisi korvata soseutetulla kypsällä banaanilla, maustaa kakun inkiväärillä, kardemummalla ja kanelilla sekä laittaa pinjansiemenien tilalle rusinoita. Tai kerman sijaan luonnonjogurttia, ja mausteeksi puhdasta luomuvaniljajauhetta. Tai...

Siskoltani sain oivan ehdotuksen kakun kuorruttamiseksi: sulatettua tummaa suklaata ja luomukookoslastuja!

Pin It

Pullavanukas uudella twistillä

kategoriassa Blogi

Isoäidin resepteistä on tullut uudelleen trendikkäitä. Monet perinteiset ruuat ja jälkiruuat ovat maukkaita, edullisia ja…

Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään

kategoriassa Ajankohtaista

Hahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa. Virgino-rypsiöljy…

Pähkinäisiin mascarpone-hunajapäärynöihin ihastuvat kaikki

kategoriassa Blogi

Syksyn sesongin parhaat jälkiruuat valmistuvat kotimaisista hedelmistä ja marjoista. Päärynöistä tulee uunissa makeita ja pehmeitä.…