header

Punajuuri-vuohenjuustopizzaa uunista tai grillistä

punajuuripizzaPunajuuri on ollut jo pidempään tosi suosittua. Myös pizzan päällä se on herkullista, kunhan vain ei ole kiire ja ruoanvalmistukseen voi käyttää aikaa.

Uutta on pizzan kypsentäminen grillissä, joka ei ole vaikeaa, mutta vaatii muutaman niksin onnistuakseen.

Punajuuri-vuohenjuustopizzat
(2 kpl)
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
2 tl hunajaa
1dl hiivaleipävehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte
100 g tomaattipyreetä
3 (300 g) punajuurta
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1 punasipuli
Virgino Rosmariiniöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
rucolaa tai herneenversoja
paahdettuja pinjansiemeniä

Laita punajuuret uuniin paahtumaan. Pese punajuuret ja kääri folioon, paahda uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes ne pehmenevät.

Sekoita hiivaleipäjauhoihin. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Lisää suola, hunaja ja hiivaleipäjauhot. Alusta taikinaa ensin puuhaarukalla, sitten käsin ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on kiinteää ja irtoaa kulhon laidoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä tunnin ajan.

Ota taikina leivinalustalle ja vaivaa hetken. Jaa taikina kahtia ja painele öljytyille leivinpelleille.

Levitä tomaattipyreetä pizzapohjille. Murustele yli puolet vuohenjuustosta pizzapohjille tomaattipyreen päälle.

Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Kuori ja leikkaa paahdetut punajuuret ohuiksi siivuiksi.

Levitä kasvikset pizzan päälle. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria.

Paista pizzaa uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele lopulla vuohenjuustolla, reilulla kourallisella rucolaa tai versoja sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Pizzan valmistus grillissä: Pizza on helppo kypsentää grillissä avoritilällä. Sujuvimmin grillattu pizza valmistuu, kun teet pohjista tavallista pienempiä. Pienten pizzojen käsittely on helpompaa kuin isojen.

Grillaa ohueksi kaulittua taikinaa ensin sellaisenaan pari minuuttia. Käännä pohja, lado päälle täytteet ja grillaa vielä hetki. Täytteiden pitäisi kuumentua ja juuston sulaa.

Grillattu pizza onnistuu varmemmin, kun pidät täytteiden määrän kohtuullisena. Kovin tuhti pizza ei ehdi kuumentua kunnolla ennen kuin pohja muuttuu mustaksi.

Pin It

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien…

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä…

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…