header

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kylmasavulohipiirakkaLoppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä!

Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta näpertelystä. Yksinkertainen ja silti juhlava lohipiirakan ohje on suosikkini – tätä reseptiä soveltamalla voi helposti leipoa useammankin piirakan kerralla, jos vieraita on tulossa paljon.

Huom! Reseptissä ei ole suolaa – tarkoituksella. Sitä ei tosiaan kannata lisätä, sillä suolaisuutta tulee kalasta ja juustosta tarpeeksi.

Kylmäsavulohipiirakka

Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä. Voitele piirakkavuoka öljyllä, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo ja silppua pieneksi. Hauduta purjosilppua hetki öljyssä paistinpannulla. Paloittele lohi ja levitä piiraspohjalle purjon kanssa. Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat kulhossa tasaiseksi massaksi ja levitä piirakalle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, koristele se tuoreilla yrtinoksilla ja lehdillä.

Pin It

Maailman helpoin marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Sain kainon pyynnön leipoa jotain makeaa partiolaisten kahvilaan, enkä hennonnut kieltäytyä, vaikka päivä olikin kiireinen.…

Tomaatit suojaavat niin syövältä kuin sydänkohtauksiltakin

kategoriassa Ajankohtaista

– rypsiöljyssä kuumentaminen edistää lykopeenin imeytymistä. Kotimaisten tomaattien kausi on nyt parhaimmillaan. Jotta tomaattien terveysvaikutuksista…

Superaamiainen antaa potkua päivään

kategoriassa Blogi

Aikaisin aamulla ruoka ei oikein tahdo maistua, ainakaan minulle. Unenpöpperöisenä on myös hankalaa ruveta valmistamaan…