header

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kylmasavulohipiirakkaLoppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä!

Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta näpertelystä. Yksinkertainen ja silti juhlava lohipiirakan ohje on suosikkini – tätä reseptiä soveltamalla voi helposti leipoa useammankin piirakan kerralla, jos vieraita on tulossa paljon.

Huom! Reseptissä ei ole suolaa – tarkoituksella. Sitä ei tosiaan kannata lisätä, sillä suolaisuutta tulee kalasta ja juustosta tarpeeksi.

Kylmäsavulohipiirakka

Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä. Voitele piirakkavuoka öljyllä, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo ja silppua pieneksi. Hauduta purjosilppua hetki öljyssä paistinpannulla. Paloittele lohi ja levitä piiraspohjalle purjon kanssa. Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat kulhossa tasaiseksi massaksi ja levitä piirakalle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, koristele se tuoreilla yrtinoksilla ja lehdillä.

Pin It

Punajuuri-vuohenjuustopizzaa uunista tai grillistä

kategoriassa Blogi

Punajuuri on ollut jo pidempään tosi suosittua. Myös pizzan päällä se on herkullista, kunhan vain…

Potkupyöräilyn huipulla kisaava Sami Kuisma luottaa terveelliseen ruokavalioon

kategoriassa Ajankohtaista

Riihimäellä asuva Sami Kuisma on intohimoinen kuntoilija. ”Olen harrastanut kaikenlaista liikuntaa lähes koko elämäni. Enimmäkseen…

Välttämättömät rasvahapot rypsiöljystä – 2 rkl päivässä riittää

kategoriassa Ajankohtaista

Maku-lehdessä 7/2016 on artikkeli, jossa vertaillaan rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Aikuinen saa päivän välttämättömät rasvahapot täyteen…