header

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kylmasavulohipiirakkaLoppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä!

Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta näpertelystä. Yksinkertainen ja silti juhlava lohipiirakan ohje on suosikkini – tätä reseptiä soveltamalla voi helposti leipoa useammankin piirakan kerralla, jos vieraita on tulossa paljon.

Huom! Reseptissä ei ole suolaa – tarkoituksella. Sitä ei tosiaan kannata lisätä, sillä suolaisuutta tulee kalasta ja juustosta tarpeeksi.

Kylmäsavulohipiirakka

Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä. Voitele piirakkavuoka öljyllä, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo ja silppua pieneksi. Hauduta purjosilppua hetki öljyssä paistinpannulla. Paloittele lohi ja levitä piiraspohjalle purjon kanssa. Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat kulhossa tasaiseksi massaksi ja levitä piirakalle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, koristele se tuoreilla yrtinoksilla ja lehdillä.

Pin It

Ranskalainen sipulikeitto on talven klassikkoruoka

kategoriassa Blogi

Talviaikaan ainakin minulle maistuvat parhaiten keitot. Tein pitkästä aikaa klassista ranskalaista sipulikeittoa. Herkullinen ja ylellinenkin…

Marjakauden smoothie

kategoriassa Blogi

Sain syntymäpäivälahjaksi tuliterän tehosekoittimen, ja olen sen jälkeen nauttinut aamiaiseksi erilaisia smoothie-variaatioita. Niihin kun voi…

Ruokapakki mukaan reissuun

kategoriassa Blogi

Viime kirjoituksen jälkeen on tullut reissattua ihan urakalla. Vuoden alussa kävi kutsu ampumahiihdon maailman cupin…