header

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kylmasavulohipiirakkaLoppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä!

Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta näpertelystä. Yksinkertainen ja silti juhlava lohipiirakan ohje on suosikkini – tätä reseptiä soveltamalla voi helposti leipoa useammankin piirakan kerralla, jos vieraita on tulossa paljon.

Huom! Reseptissä ei ole suolaa – tarkoituksella. Sitä ei tosiaan kannata lisätä, sillä suolaisuutta tulee kalasta ja juustosta tarpeeksi.

Kylmäsavulohipiirakka

Pyöreä piiraspohja (suolaiselle piirakalle)
1 dl silputtua purjoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
2 rasiaa (200 g) mustapippuri-tillituorejuustoa
2 kananmunaa
koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai sitruunamelissaa

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä. Voitele piirakkavuoka öljyllä, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Halkaise ja huuhtele purjo ja silppua pieneksi. Hauduta purjosilppua hetki öljyssä paistinpannulla. Paloittele lohi ja levitä piiraspohjalle purjon kanssa. Sekoita tuorejuusto, kerma ja munat kulhossa tasaiseksi massaksi ja levitä piirakalle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, koristele se tuoreilla yrtinoksilla ja lehdillä.

Pin It

Sonja Lumpeen puutarhan sato jalostuu herkuiksi

kategoriassa Ajankohtaista

Sonjan puutarha -ohjelmaa esitetään FOX-kanavalla huhtikuussa keskiviikkoisin kello 17.30 sekä useina uusintoina. Mukana ohjelmassa on…

Jouluinen kahvikakku

kategoriassa Blogi

Piparkakkumausteilla ja kahvilla maustettu helppotekoinen kakku sopii jouluun! Kylmäpuristetun rypsiöljyn aromikas, hiukan pähkinäinen maku käy…

Hauska alkupala kootaan kokonaisesta päärynästä

kategoriassa Blogi

Nykyään ideat kivannäköisiin ruoka-annoksiin tulee usein bongattua Instagramista. Huomasin siellä amerikkalaisella tilillä tyylikkään ja hauskan…