header

Hauska alkupala kootaan kokonaisesta päärynästä

paaryna alkupalaNykyään ideat kivannäköisiin ruoka-annoksiin tulee usein bongattua Instagramista. Huomasin siellä amerikkalaisella tilillä tyylikkään ja hauskan alkupalaidean, jossa oli käytetty päärynää, ja halusin kokeilla itsekin.

Päärynän makuun sopii erinomaisesti sinihomejuusto, hunaja ja pähkinät.

Yllätä ystäväsi seuraavissa illanistujaisissa persoonallisella päärynäalkupalalla!

Päärynä-sinihomejuustoalkuruoka
4 päärynää
100 g sinihomejuustoa
pari desiä rucolaa
½ dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä

Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Tasoita hieman kantaa niin että päärynä seisoo tukevasti.

Kokoa alkupalat lautasille kerroksittain. Laita väleihin rucolaa ja murennettua sinihomejuustoa.

Sekoita emulsio hunajasta ja öljystä, valuta päärynöille. Ripota lopuksi pintaan mustapippuria.

Pin It

Ravitsemussuositusten tavoitteena pitkäaikaissairauksien ehkäisy

kategoriassa Ajankohtaista

"Keskustelu valuu kuin vesi hanhen selästä", ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sanoo. "Ne, jotka uskovat vahvasti,…

Rapea pekoni maustaa samettisen pehmeän kukkakaalikeiton

kategoriassa Blogi

Kasvissosekeitot kuuluvat syksyn satokauteen ja talven kylmiin ilmoihin. Olen huomannut, että sosekeitto on kätevä tapa…

Kasvikset tuovat terveyttä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen, lempinimeltään Rouva Kasvis, sai alkuvuodesta arvostetun ruokakulttuuripalkinnon. Hän haluaa lisätä…