Nykyään ideat kivannäköisiin ruoka-annoksiin tulee usein bongattua Instagramista. Huomasin siellä amerikkalaisella tilillä tyylikkään ja hauskan alkupalaidean, jossa oli käytetty päärynää, ja halusin kokeilla itsekin.
Päärynän makuun sopii erinomaisesti sinihomejuusto, hunaja ja pähkinät.
Yllätä ystäväsi seuraavissa illanistujaisissa persoonallisella päärynäalkupalalla!
Päärynä-sinihomejuustoalkuruoka
4 päärynää
100 g sinihomejuustoa
pari desiä rucolaa
½ dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä
Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Tasoita hieman kantaa niin että päärynä seisoo tukevasti.
Kokoa alkupalat lautasille kerroksittain. Laita väleihin rucolaa ja murennettua sinihomejuustoa.
Sekoita emulsio hunajasta ja öljystä, valuta päärynöille. Ripota lopuksi pintaan mustapippuria.