header

Tähteet hyötykäyttöön uunimunakkaaseen

makkaramunakasOlen koulutukseltani kotitalousopettaja, ja pyrin myös kotona vähentämään ruokahävikkiä niin paljon kuin mahdollista.

Uunimunakas on todella helppo ruokalaji, joka valmistuu nopeasti arjen kiireessä. Munakkaan joukkoon käyvät monet edellisen päivän aterialta tähteeksi jääneet ruuat, kuten kinkku, makkara, kasvikset, kala ja keitetyt perunat.

Tällä kertaa valmistin makkaramunakkaan, sillä olimme edellisenä päivänä syöneet bratwurstia hapankaalin kera.

Makkaramunakas uunissa
200 g makkaraa
6 munaa
2,5 dl maitoa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Chiliöljyä
suolaa, mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(chilijauhetta)
1 tl oreganoa tai pizzamaustetta
2 dl pakasteherneitä
100 g juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Lisää neste (myös kerma ja vesisopivat) ja mausteet.

Voitele uunivuoka öljyllä ja lisää loput öljystä munakasseokseen. Kaada seos vuokaan.

Paloittele makkara. Sulata herneet siivilässä kuuman juoksevan veden alla ja valuta. Ripottele makkaranpalat ja herneet munakkaan päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste.

Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on keskeltä kokonaan hyytynyt.

Vinkki! Laita munakkaaseen vain vähän suolaa, sillä makkara ja juusto ovat suolaisia.

Pin It

Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään

kategoriassa Ajankohtaista

Hahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa. Virgino-rypsiöljy…

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

kategoriassa Blogi

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto. Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen…

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki…