header

Tähteet hyötykäyttöön uunimunakkaaseen

makkaramunakasOlen koulutukseltani kotitalousopettaja, ja pyrin myös kotona vähentämään ruokahävikkiä niin paljon kuin mahdollista.

Uunimunakas on todella helppo ruokalaji, joka valmistuu nopeasti arjen kiireessä. Munakkaan joukkoon käyvät monet edellisen päivän aterialta tähteeksi jääneet ruuat, kuten kinkku, makkara, kasvikset, kala ja keitetyt perunat.

Tällä kertaa valmistin makkaramunakkaan, sillä olimme edellisenä päivänä syöneet bratwurstia hapankaalin kera.

Makkaramunakas uunissa
200 g makkaraa
6 munaa
2,5 dl maitoa
3 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Chiliöljyä
suolaa, mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(chilijauhetta)
1 tl oreganoa tai pizzamaustetta
2 dl pakasteherneitä
100 g juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Lisää neste (myös kerma ja vesisopivat) ja mausteet.

Voitele uunivuoka öljyllä ja lisää loput öljystä munakasseokseen. Kaada seos vuokaan.

Paloittele makkara. Sulata herneet siivilässä kuuman juoksevan veden alla ja valuta. Ripottele makkaranpalat ja herneet munakkaan päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste.

Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes munakas on keskeltä kokonaan hyytynyt.

Vinkki! Laita munakkaaseen vain vähän suolaa, sillä makkara ja juusto ovat suolaisia.

Pin It

Nautitaan täydellä sydämellä! - Terveydenhoitaja Marja-Liisa Heino

kategoriassa Ajankohtaista

Terveydenhoitaja, Kiipulan sydänkurssien vastaavan työstä vastikää eläkkeelle jäänyt Marja-Liisa Heino on niin iloinen, vauhdikas ja…

Tom-kha gai – kuumaa kanakeittoa viileänä kesäiltana

kategoriassa Blogi

Mausteinen, kuuma keitto ei ole vain syksyn ja talven ruokaa, se maistuu myös sateisina ja…

Rypsiöljy on superöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehden haastattelemat asiantuntijat pitävät suomalaista rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan huomattavasti oliiviöljyä parempana. "Rypsi on lähiruokaa, oliiviöljy on…