header

Säilykekana on kätevä kotivara, joka taipuu pastaan ja piirakkaan

kanapiirasOletko jo kokeillut laittaa ruokaa säilötystä kanafileestä?

Se on hyvin säilyvää, joten sitä voi pitää kotona varalla.

Mehevä säilykekana sopii hyvin muun muassa erilaisiin pastoihin ja piiraisiin. Kypsästä kanasta ruoat valmistuvat helposti ja nopeasti.

Kokeilin säilöttyä kanaa mausteiseen välimerelliseen piirakkaan, ja ystäväni tykästyivät kovasti.

Mausteinen kanapiirakka
1 pyöreä piirastaikina suolaiseen leivontaan (pakaste)
160 g säilöttyä kanafileetä
1 kesäsipuli varsineen
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
2 kananmunaa
2,5 dl pippurikermaa tai Mustapekka-kermaa
2 dl mustaleimaemmental-raastetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl currya
1 tl Provencen yrttejä
2 tl hunajaa
1 punainen tai oranssi paprika
tuoretta persiljaa ja basilikaa

Sulata taikina ja painele öljytyn piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Silppua sipuli varsineen ja kuullota pannulla öljyssä pari minuuttia.

Valuta ja kuutioi kanafilee, lisää täytteeseen. Lisää munat, kerma ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte piiraspohjalle.

Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi paprika ja asettele viipaleet piiraan päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30–35 min.

Ripota piiraalle silputtuja tuoreita yrttejä.

Pin It

Gluteenittomat tortillat ja tulinen jauhelihakastike

kategoriassa Blogi

Jouluruuat kyllästyttävät jo. Uutena vuotena ja loppiaisena maistuvat itse tehdyt tortillat tulisen täytteen kera. Keliakia…

Pehmeät rasvat todella ehkäisevät sydänsairauksia – helppo vaihdos ruokavaliossa auttaa elämään pidempään

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-6-rasvahapot ja erityisesti linolihappo voi auttaa sydänsairauksien ehkäisyssä. Mitä suurempi on elimistön linolihappopitoisuus, sitä pienempi…

Jaakko Kolmonen, 70 vuotta: Terveenä kaiken ikää

kategoriassa Ajankohtaista

Legendaarinen keittiömestari, opetusneuvos Jaakko Kolmonen täytti pyöreät 70 vuotta toukokuun alussa. – Vietin syntymäpäivääni ukkina.…