Riisipuuro on jo sinänsä herkullista ja kuuluu joulunaikaan. Luovuutta käyttämällä ja ohjetta muuntelemalla puurosta valmistuu todella maukas jälkiruoka, jonka voi tarjota lämpimänä taikka kylmänä vanukkaan tapaan.
Kokeilin tehdä riisipuuron mantelimaitoon, jonka maustoin hyvällä kahvilla. Koristeeksi ja herkullisuutta lisäämään laitoin joulunpunaisia vadelmia, suklaahippuja ja rouhittua saksanpähkinää.
Kauniit annokset käyvät niin jouluaamun herkuiksi kuin joulupöydän jälkiruuiksi, ja mantelimaitoon tehty riisipuuro sopii sekä vegaanille että gluteenia välttävälle.
Mantelin ja kahvinmakuinen riisipuuro
2 dl puuroriisiä
7,5 dl mantelijuomaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2,5 dl kahvijuomaa
1 rkl hunajaa (vegaanille ruokosokeria)
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
koristeeksi:
rouhittua saksanpähkinää
vadelmia
suklaahippuja
mintunlehtiä
Puuro on kätevin valmistaa vesihauteessa tai teflonkattilassa, jolloin se ei pala niin helposti pohjaan.
Sekoita riisit, öljy, mantelimaito ja kahvijuoma kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.
Hauduta puuroa 45 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta hunajalla/ruokosokerilla, suolalla ja vaniljasokerilla.
Jaa puuro annosmaljoihin ja koristele annokset. Voit tarjota puuron lisäksi kerman tai kasvipohjaisen vaniljakastikkeen kera.