header

Friteeratut suolakurkut ovat uudenlaista tarjottavaa illanistujaisissa

friteeratut suolakurkutFriteerattujen suolakurkkujen teko on yllättävän helppoa, ja ne ovat todella maukkaita.

Vaalean kullanruskea kylmäpuristettu rypsiöljy sopii hyvin friteeraamiseen, sillä sen savuamispiste on korkea, ja lopputulos on kaunis ja herkullinen.

Friteeratut suolakurkut käyvät naposteltaviksi illanistujaisiin tai tv-iltaan dippikastikkeen tai hunajan kera, mutta ne sopivat myös erilaisten liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeiksi.

Friteeratut suolakurkut
4 kpl kokonaisia suolakurkkuja
1,5 dl olutta
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus rouhittua mustapippuria
½ tl savupaprikajauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¾ pulloa kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Dippikastike:
1 tlk kermaviiliä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl Virgino Chiliöljyä tai 1/3 tl chilirouhetta tai -lastuja
2 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl silputtua persiljaa

Sekoita olut ja kananmuna keskenään sekä kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi.

Leikkaa suolakurkut pitkittäin puoliksi ja kuivaa ne talouspaperilla.

Kuumenna öljy kattilassa. Voit kokeilla, että öljy on sopivan kuumaa tiputtamalla öljyn joukkoon teelusikallisen taikinaa. Kun taikina alkaa tiristä ja hiljalleen ruskistua, on öljy sopivaa.

Kääntele suolakurkut taikinassa ja aseta ne varovasti kuumaan öljyyn 2 – 3 kerrallaan. Anna paistua kauniin kullanruskeiksi ja nostele pihdeillä tai kahden haarukan avulla talouspaperin päälle valumaan.

Sekoita dippi ja tarjoa erillisestä kulhosta.

Vinkki: turvallisuuden vuoksi pidä huolta, ettei kuuman öljyn joukkoon roisku vettä. Pidä myös kattilan kansi varalta käsillä, jos öljy alkaa savuta ja uhkaa syttyä, sillä voi tukahduttaa palon.

Pin It

Enemmän kasviksia lautaselle

kategoriassa Ajankohtaista

”Kaikki maustamiskikat ovat tervetulleita, jos ne lisäävät kasvisten kulutusta. Kasvisten maustamiseen voi kokeilla öljyjä, sitrushedelmien…

Kylmäpuristettu rypsiöljy tuli keittiöön jäädäkseen

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettajien liiton tuore puheenjohtaja Minna Vanhala opettaa yläkoululaisille hyvää ravitsemusta, arjen rytmejä, talousosaamista, tunnetaitoja, kestävää…

Perinteiset pohjoismaiset raaka-aineet uusia superruokia

kategoriassa Ajankohtaista

Uusia superruokia ovat Pohjoismaiden ruokakulttuuriin kuuluvat perinteiset raaka-aineet kuten marjat, kala, rypsiöljy, täysjyväkaura ja -ruis…