header

Friteeratut suolakurkut ovat uudenlaista tarjottavaa illanistujaisissa

friteeratut suolakurkutFriteerattujen suolakurkkujen teko on yllättävän helppoa, ja ne ovat todella maukkaita.

Vaalean kullanruskea kylmäpuristettu rypsiöljy sopii hyvin friteeraamiseen, sillä sen savuamispiste on korkea, ja lopputulos on kaunis ja herkullinen.

Friteeratut suolakurkut käyvät naposteltaviksi illanistujaisiin tai tv-iltaan dippikastikkeen tai hunajan kera, mutta ne sopivat myös erilaisten liha-, broileri- ja kasvisruokien lisukkeiksi.

Friteeratut suolakurkut
4 kpl kokonaisia suolakurkkuja
1,5 dl olutta
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus rouhittua mustapippuria
½ tl savupaprikajauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¾ pulloa kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Dippikastike:
1 tlk kermaviiliä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl Virgino Chiliöljyä tai 1/3 tl chilirouhetta tai -lastuja
2 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl silputtua persiljaa

Sekoita olut ja kananmuna keskenään sekä kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita taikinaksi.

Leikkaa suolakurkut pitkittäin puoliksi ja kuivaa ne talouspaperilla.

Kuumenna öljy kattilassa. Voit kokeilla, että öljy on sopivan kuumaa tiputtamalla öljyn joukkoon teelusikallisen taikinaa. Kun taikina alkaa tiristä ja hiljalleen ruskistua, on öljy sopivaa.

Kääntele suolakurkut taikinassa ja aseta ne varovasti kuumaan öljyyn 2 – 3 kerrallaan. Anna paistua kauniin kullanruskeiksi ja nostele pihdeillä tai kahden haarukan avulla talouspaperin päälle valumaan.

Sekoita dippi ja tarjoa erillisestä kulhosta.

Vinkki: turvallisuuden vuoksi pidä huolta, ettei kuuman öljyn joukkoon roisku vettä. Pidä myös kattilan kansi varalta käsillä, jos öljy alkaa savuta ja uhkaa syttyä, sillä voi tukahduttaa palon.

Pin It

Arvonta on suoritettu!

kategoriassa Ajankohtaista

Arvonta on suoritettu. Kiitos kaikille osallistujille!

Suklaanaamio kotikonstein!

kategoriassa Blogi

Suklaahoidot ovat pitkään olleet trendikkäitä hoitoloissa ja kylpylöissä. Ihoa pehmittävän ja virkistävän suklaanaamion voi tehdä…

Liikunta ja luonnon antimet

kategoriassa Blogi

SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksanen on uusi blogikirjoittajamme Luonnossa liikkuminen kuuluu olennaisena osana treenaamiseeni ja myös työhöni.…