Kupillinen mausteista, kuumaa ja täyttävää keittoa valmistuu nopeasti ja maistuu kylminä, kosteina talvipäivinä.
Helppotekoisen keiton voi tehdä myös retkikeittimellä tai ottaa mukaan luontoretkelle isosuisessa termoksessa. Yhtä hyvin keitto sopii evääksi työpaikalle ja on nopea tehdä kotona etätyöpäivänä.
Korkealaatuinen kylmäpuristettu öljy syventää eksoottisten mausteiden makua, ja pavut sekä pasta tekevät keitosta ruokaisaa.
Tarjoa keitto vaikka hauskalla tavalla emalimukeista!
Tomaattinen papu-pastasoppa
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-öljyä ja 2 valkosipulin kynttä)
1 sipuli
400 g kookosmaitoa
400 g tomaattimurskaa
250 g punaisia kidney-papuja (säilyke)
2 dl simpukkapastaa
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
(1 tl suolaa)
¼ tl mustapippurirouhetta
2 tl sriracha-kastiketta
1 rkl limemehua
tuoretta korianteria silputtuna
Kuori ja silppua sipulit ja hauduta niitä öljyssä muutama minuutti kattilan pohjalla keskilämmöllä.
Valuta pavut. Lisää kattilaan keiton ainekset, sekoita ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
Hauduta keittoa välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripota keiton pinnalle silputtua korianteria tai persiljaa ja tarjoa kuumana.