header

Lämmittävä ja mausteinen chorizokeitto on arjen pikaruokaa

chorizokeittoBroileri-chorizokeitossa on runsaasti proteiinia, hyvää rasvaa ja kasviksia.

Keitto valmistuu työpäivän jälkeen nopeasti ja tuo väriä ja makua arkeen.

Keittoon sopivat sekä lempeän tulinen Virginon Chiliöljy, mausteinen Valkosipuliöljy että perinteinen maustamaton Virgino-rypsiöljy.

Vinkki: tee kerralla isompi satsi keittoa, se vain paranee saadessaan vetäytyä ja säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Voit myös pakastaa keiton tulevien päivien ruokahuoltoa varmistamaan.

Broileri-chorizokeitto
300 g broilerisuikaleita (naturel)
300 g chorizo-makkaraa
1 punasipuli
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
1 iso oranssi paprika
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl hunajaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
persiljaa tai lehtipersiljaa silputtuna

Ruskista broilerisuikaleet, paloiteltu chorizo ja silputtu sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet, kuumenna keitto kiehuvaksi.

Halkaise paprika ja poista siemenkota. Paloittele paprika ja lisää keittoon.

Hauduta keittoa vartin verran ja ripota pinnalle persiljasilppua.

Pin It

Sunnuntaipäivälliselle ankanrintaa perunaröstien kera

kategoriassa Blogi

Ankanrinta on rasvaista, maukasta ja mureaa. Valmistus ei ole lainkaan hankalaa, kunhan seuraa ohjetta ja…

WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota – täysjyvää, rypsiöljyä, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee nyt Itämeren ruokavaliota, ja kokosi 10 kohdan listan, kuinka noudattaa sitä…

Karppaajien tulisi korvata hiilihydraatit kasviöljyillä

kategoriassa Ajankohtaista

Kovien rasvojen uusi suosio on nostanut viime vuosina suomalaisten kolesterolitasoja. Samalla kolesterolin haitat on kyseenalaistettu.…