Broileri-chorizokeitossa on runsaasti proteiinia, hyvää rasvaa ja kasviksia.
Keitto valmistuu työpäivän jälkeen nopeasti ja tuo väriä ja makua arkeen.
Keittoon sopivat sekä lempeän tulinen Virginon Chiliöljy, mausteinen Valkosipuliöljy että perinteinen maustamaton Virgino-rypsiöljy.
Vinkki: tee kerralla isompi satsi keittoa, se vain paranee saadessaan vetäytyä ja säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Voit myös pakastaa keiton tulevien päivien ruokahuoltoa varmistamaan.
Broileri-chorizokeitto
300 g broilerisuikaleita (naturel)
300 g chorizo-makkaraa
1 punasipuli
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai Valkosipuliöljyä
1 iso oranssi paprika
400 g tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl hunajaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
persiljaa tai lehtipersiljaa silputtuna
Ruskista broilerisuikaleet, paloiteltu chorizo ja silputtu sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet, kuumenna keitto kiehuvaksi.
Halkaise paprika ja poista siemenkota. Paloittele paprika ja lisää keittoon.
Hauduta keittoa vartin verran ja ripota pinnalle persiljasilppua.