header

Lahnapurilaiset ovat maukasta ja terveellistä pikaruokaa

lahnapurilainenKaupan pakastealtaasta löytyy kaikkea kivaa ja hyvää helpottamaan kiireistä arkea.

Uusin löytöni on lahnasta tehdyt suomalaiset kalapihvit (nimellä saaristolaiskalapihvit), jotka ovat edullisia ja hyvän makuisia.

Niistä tehdyt purilaiset maistuivat myös 13-vuotiaalle pojalleni, joka tykkää monen ikäisensä tavoin kalapuikoista ja hampurilaisista. Kun paahdoin leivät voileipägrillissä ja paistoin lahnapihvit pannulla rypsiöljyssä, purilaiset valmistuivat todella nopeasti.

Näihin purilaisiin voi tietysti maun mukaan käyttää mitä tahansa kalamurekepihvejä tai leivitettyjä kalafileitä.

Lahnapurilaiset
1 pkt saaristolaiskalapihvejä (200 g)
8 viipaletta graham- tai kaurapaahtoleipää
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
4 rkl majoneesia
mustapippuria myllystä
muutama salaatinlehti ja tomaatinviipale
(muutama viipale suola- tai maustekurkkua)
1 sitruunan mehu

Paista kalapihvit öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta pihvit mustapippurilla ja sitruunalla.

Paahda leivät leivänpaahtimessa tai voileipägrillissä (onnistuu myös vohveliraudalla) ja kokoa purilaiset.

Majoneesin voit halutessasi valmistaa itse, katso ohje täältä: http://www.virgino.fi/reseptit/salaatit/757-kyssakaalicoleslaw

Valkosipulimajoneesia saat, kun käytät majoneesin valmistukseen Virginon Valkosipuliöljyä.

Voit myös käyttää valmista kaupan majoneesia sellaisenaan tai maustaa sen tilkalla Virginon Chiliöljyä, joka tuo purilaisiin pirteää makua!

Pin It

Lämpimät sienileivät – herkkuja vaikka muutamasta sienestä!

kategoriassa Blogi

Syksyn sienisato on erinomainen, ja nyt alkaa kantarellien ohella maasta putkahtaa mm. herkkutatteja. Vaikka löytäisit…

Huippukeittiömestarin ohjeet: Virginoa juuresten, sienten ja grillatun lihan kera

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokalähettilään tehtävät ovat vieneet huippukokki Kim Palhusia maasta toiseen. "Olen ollut suomalaista ruokaa promoamassa Yhdysvalloissa,…

Avocado on terveellinen, mutta samat rasvahapot saa ekologisemmin rypsiöljystä

kategoriassa Ajankohtaista

Hufvudstadsbladetin artikkelissa 24.9.2017 kerrotaan, että suomalaiset kuluttavat avocadoja enemmän kuin koskaan, ja kulutuksen oletetaan edelleen…