Lahnapurilaiset ovat maukasta ja terveellistä pikaruokaa

lahnapurilainenKaupan pakastealtaasta löytyy kaikkea kivaa ja hyvää helpottamaan kiireistä arkea.

Uusin löytöni on lahnasta tehdyt suomalaiset kalapihvit (nimellä saaristolaiskalapihvit), jotka ovat edullisia ja hyvän makuisia.

Niistä tehdyt purilaiset maistuivat myös 13-vuotiaalle pojalleni, joka tykkää monen ikäisensä tavoin kalapuikoista ja hampurilaisista. Kun paahdoin leivät voileipägrillissä ja paistoin lahnapihvit pannulla rypsiöljyssä, purilaiset valmistuivat todella nopeasti.

Näihin purilaisiin voi tietysti maun mukaan käyttää mitä tahansa kalamurekepihvejä tai leivitettyjä kalafileitä.

Lahnapurilaiset
1 pkt saaristolaiskalapihvejä (200 g)
8 viipaletta graham- tai kaurapaahtoleipää
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
4 rkl majoneesia
mustapippuria myllystä
muutama salaatinlehti ja tomaatinviipale
(muutama viipale suola- tai maustekurkkua)
1 sitruunan mehu

Paista kalapihvit öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta pihvit mustapippurilla ja sitruunalla.

Paahda leivät leivänpaahtimessa tai voileipägrillissä (onnistuu myös vohveliraudalla) ja kokoa purilaiset.

Majoneesin voit halutessasi valmistaa itse, katso ohje täältä: https://www.virgino.fi/reseptit/salaatit/757-kyssakaalicoleslaw

Valkosipulimajoneesia saat, kun käytät majoneesin valmistukseen Virginon Valkosipuliöljyä.

Voit myös käyttää valmista kaupan majoneesia sellaisenaan tai maustaa sen tilkalla Virginon Chiliöljyä, joka tuo purilaisiin pirteää makua!

Pin It