Vesimeloni-fetasalaatti on sekä raikas että kaunis

feta melonisalaattiVesimelonista ja fetasta tehty salaatti on raikasta syötävää helteellä.

Jos jaksat näperrellä ja tehdä salaatista ruudukon, sekä on myös todella kivan näköinen. Pienet ruudukkosalaatit leipälautasilla ovat myös hauska alkuruoka aterialle. Tottakai aineksista voi tehdä myös tavanomaisen salaatin kulhoon.

Salaatti vaatii tietenkin kastikkeeksi hyvää öljyä, mutta kokeile rohkeasti myös erilaisia viinietikoita – vaikka samppanjaviinietikkaa tai limeviinietikkaa!

Ruudukkosalaatti fetasta ja vesimelonista
180 g salaattijuustokuutioita tai fetajuustoa
250 g vesimelonia (kuoret leikattu pois)
½ kerää tai ruukkua vihreää salaattia
½ dl kurpitsansiemeniä
muutama oksa tuoretta timjamia
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl samppanjaviinietikkaa, limeviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa feta ja viipaloitu vesimeloni tasakokoisiksi kuutioiksi tai käytä salaattijuustokuutioita.

Revi salaatti ja asettele pediksi isolle tarjoilulautaselle tai pienemmille annoslautasille. Asettele feta- ja melonikuutiot ruudukoksi.

Valuta salaatille öljyä ja viinietikkaa ja ripottele kurpitsansiemeniä ja pippuria. Koristele salaatti tai annokset timjamin oksilla.

Pin It