header

Paistetut ahvenet, sitruunamuusi ja maa-artisokkalastut

paistetut ahvenat ja sitruunamuusiVoiko perunan ystävälle olla parempaa kuin sitruunamuusi! Sitruunalla maustettu perunasose maistuu etenkin kalan ja kasvisruokien kera.

Toinen uusi ehdoton suosikkini ovat itse tehdyt maa-artisokkalastut, jotka sopivat melkein minkä kanssa tahansa.

Aterialle voi lisätä halutessaan vielä kermaviilikastikkeen, kermaviilin joukkoon hiukan kylmäpuristettua rypsiöljyä, silputtua ruohosipulia ja sitruunamehua. Kermaviilin happamuudesta johtuen kastike ei vaadi suolaa.

Aivan täydellinen yhdistelmä vaikkapa kahdenkeskiselle romanttiselle aterialle.

Paistetut ahvenet:
(2 annosta)
4 – 6 ahvenfileetä koosta riippuen
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl silputtua tuoretta tilliä
½ rkl voita
½ rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä

Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Paista pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin keskilämmöllä, noin 2 minuuttia / puoli. Käännä fileitä vain kerran paistamisen aikana.

Ripota pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa heti.

Sitruunamuusi:
(8 annosta)
1,5 kg jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda
1 tl suolaa
3 dl perunoidenkeitinlientä tai maitoa
25 g voita
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa.

Soseuta perunat perunansurvimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää nokare voita sekä öljy.

Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan keltainen kuori muusin joukkoon. Purista joukkoon mehua ja sekoita.

Vinkki! Vegaaniversioon käytä perunoiden keitinlientä sekä korvaa voi vastaavalla määrällä öljyä.

Maa-artisokkalastut:
250 g maa-artisokkia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä (tai maun mukaan Valkosipuli-, Chili- tai Rosmariiniöljyä)
1/3 tl suolaa
1/5 tl mustapippurirouhetta (1 maustemitta)

Pese maa-artisokat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria.

Leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota pinnalle öljy sekä ripota suola ja pippuri.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Vahdi maa-artisokkalastuja uunissa, ohuet lastut voivat paistua nopeamminkin.

Ne ovat parhaimmillaan hiukan ruskistuneina ja rapeina. Lastut voi tarjota lisukkeena, mutta myös dipattavina.

Pin It

Patrik Borg ohjaa intuitiiviseen syömiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg opastaa uutuuskirjassaan intuitiiviseen syömiseen sekä kuuntelemaan kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä. Päämääränä on…

Kalakeitto portugalilaisella tvistillä

kategoriassa Blogi

Kun ruokaa kerran pitää laittaa, niin miksei samantien valmistaisi herkullista ruokaa! Portugalilainen kalakeitto on helppo,…

Virgino kotitalousopettajien koulutuspäivässä

kategoriassa Ajankohtaista

Virgino esittäytyi Kotitalousopettajien liiton koulutuspäivässä Riihimäellä 12.11.2012. Lauantain aikana Pohjolanrinteen koululla satakunta aktiivista kotitalousopettajaa sai…