Pastan ja italialaisen ruoan ystävälle hyvää vaihtelua ovat perunagnocchit.
Gnoccheja voi tietysti tehdä itsekin, mutta niitä saa myös valmiina hyvinvarustellun ruokakaupan kylmähyllystä.
Gnoccheista syntyy maukas uunivuoka todella helposti ja nopeasti. Se on täyttävää arkiruokaa, mutta niin hyvää, että kelpaa kyllä salaatin kera vieraillekin tarjottuna.
Sama muuten koskee vuokaan tulevaa tomaattikastiketta - sen voi keitellä itse, mutta ihan hyvää saa kaupastakin. Juusto sekä hyvä öljy kruunaavat tämänkin ruokalajin.
Gnocchivuoka
500 g valmiita gnoccheja
500 g tomaattikastiketta
muutama kierros mustapippuria myllystä
½ sitruunan mehu
½ tl chilirouhetta
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai chiliöljyä
+ öljyä vuoan voiteluun
muutama iso vihreä kivetön oliivi
100 g miniluumutomaatteja
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
Voitele uunivuoka öljyllä ja levitä gnocchit vuokaan. Lisää oliivit ja pikkutomaatit.
Mausta tomaattikastike öljyllä, sitruunamehulla ja mausteilla, kaada vuokaan. Sekoita.
Viipaloi tai revi mozzarella, asettele palat vuokaan gnocchien päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti ja liika neste on haihtunut pois. Koristele tuoreella basilikalla.