Vappupiknikille herkullinen dippikastike valkohomejuustosta

dippi homejuustoKevät ja kevään juhla vappu lähestyy taas, aivan varmasti. Tutut munkit ja muut vappuherkut on kiva ostaa tai vaikka tehdä itse vappupiknikille, mutta joka vuosi on mukava myös keksiä jotain ihan uutta.

Kokeile tänä vappuna kuivasta kuohuviinistä ja brie-juustosta valmistettavaa dippikastiketta, joka sopii niin kasvisten kuin vaikka perunalastujen dippaamiseen.

Ja loput kuohuviinit täytyy tietysti juoda pian pois, etteivät kuplat karkaa… No, hyvää kuohuviiniä onneksi myydään myös pikkupulloissa, jos tykkäät ostaa vain dipin valmistamiseen tarvittavan verran.

Niin ja jos sää on vappumaisen huono, niin viltin ja vappupiknikin voi kattaa vaikkapa olohuoneen lattialle!

Valkohomejuustodippi
1,5 dl kuivaa kuohuviiniä
200 g brie-juustoa
2 tl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
1/3 tl mustapippurirouhetta
1 tl hunajaa
1 rkl Virginon rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä

Leikkaa juustosta kova valkoinen kuori pois.

Sekoita kattilassa kylmä kuohuviini ja perunajauhot hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna ja jatka sekoittamista. Kun seos kuumenee ja kuplahtaa pari kertaa, lisää juusto paloina ja sekoita niin, että juusto sulaa.

Voit nostaa kattilan tässä vaiheessa pois levyltä. Lisää mausteet ja öljy, sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Kaada dippi kannelliseen kulhoon ja varaa mukaan myös dipattavia: perunalastuja tai muita sipsejä sekä kasviksia maun mukaan pitkiksi tangoiksi leikattuna: kurkkua, varsiselleriä, porkkanaa, omenaa. Pikkutomaattien, viinirypäleiden ja mansikoiden dippaamiseen voit varata mukaan cocktail-tikkuja.

Pin It