Caprin tyyliin maustettua kanaa valkoviinikastikkeessa kesän grillijuhliin

caprialainenkanaCaprilaissalaatti on monen lemppari, siinä on italian lipun väreissä tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa.

Valmistin samaan tyyliin broileria, joka ensin ruskistetaan pannulla tai grillissä, ja haudutetaan sen jälkeen valkoviinikastikkeessa. Pekoni tuo lisämakua, mutta jos haluat kevyemmän aterian, voit jättää sen poiskin.

Resepti kuulostaa hieman monimutkaiselta, mutta on todellisuudessa aika helppo ja yksinkertainen tehdä. Tärkein osuus on kanan kypsentäminen: liian pitkä paisto- tai haudutusaika tekee siitä kuivaa. Ruskista siksi vain nopeasti broilerin paistileikkeet molemmin puolin ja hauduta niitä liemessä muutama minuutti.

Caprilainen broileri valkoviinikastikkeessa
6 broilerin paistileikettä (naturel)
3 rkl Virgino Chiliöljyä tai maustamatonta Virgino rypsiöljyä
suolaa
pippuria
2 rkl pestoa
6 viipaletta mozzarellaa
6 isoa tomaattiviipaletta
2 dl eri värisiä minitomaatteja
2 dl pekonilastuja
2 dl kanalientä (kuutiosta)
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl hunajaa
1 tl kokonaisia mustapippureita
tuoretta basilikaa

Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

Sivele niille öljyä ja ruskista nopeasti grillissä, tai paista öljyssä kuumalla pannulla 1 - 2 minuuttia / puoli. Ripota niille kevyesti suolaa ja mustapippurirouhetta.

Jos käytit paistinpannua, siirrä broilerit pois pannulta ja huuhtele sekä kuivaa pannu. Ruskista pekonit pannulla, valuta liika rasva pois.

Lisää kanaliemi, valkoviini, hunaja ja kokonaiset pippurit. Sekoita ja keitä kastiketta kokoon muutama minuutti.

Lisää broilerinleikkeet pannulle, sivele niille pestoa ja asettele leikkeille ensin tomaattiviipaleet, sitten mozzarella. Hauduta muutama minuutti hiljaisella tulella.

Koristele valmis ruoka tuoreen basilikan lehdillä.

Pin It