header

Terästetty puuro

Syksyn tultua palataan arkeen, kouluun ja töiden pariin. Kunnollinen mutta helposti valmistuva aamiainen auttaa pitkälle päivän haasteissa.

Perinteisen puuron voittanutta tuskin on - esimerkiksi lautasellinen kaurapuuroa valmistuu hetkessä ja lautasellinen maksaa tuskin edes kymmentä senttiä. Kun sekaan laittaa 2 ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä, ja ripottaa pinnalle hiukkasen suolaa, ei muuta juuri tarvitakaan.

Itse sekoittelen kuitenkin usein puuron joukkoon rypsiöljyn lisäksi kaikenlaista muutakin hyvää, joka tuo vielä lisää makua ja ravintoarvoa: pähkinöitä tai mantelirouhetta, siemeniä (kuten seesamin- tai auringonkukansiemeniä), leseitä (kaura-, vehnä- tai ruis), rusinoita tai saksilla pilkottuja kuivattuja hedelmiä. Tuoreita hedelmäpaloja, marjoja, mehukeittoa tai raastettua omenaa. Esimerkiksi banaani on ohueksi viipaloituna herkullista puuron kera. Ja loraus rasvatonta maitoa - ja yhtä äkkiä onkin valmistunut täysipainoinen ateria, jossa on niin viljaa ja kuituja, hyvää rasvaa, maitoa, proteiinia siementen ja pähkinöiden muodossa sekä hedelmiä tai marjoja.

Uusin suosikkini puuron päällä ovat rapeat luomukookoslastut. Ja puurohiutaleita kaapistani löytyy viikon joka päivälle: kauraa, kauralesettä, ohraa, neljää viljaa, ruista, tattaria, spelttimannaa... Kannattaa sekoitella ja kokeilla rohkeasti, niin oma lempiaamiainen löytyy varmasti!

Pin It

Sulatejuustolla täytetty lihamureke

kategoriassa Blogi

Lihamureke, jota lapsuudessani sanottiin färssiksi, valmistuu arkiaterialle helpommin kuin lihapullat. Sulatejuustolla täytetty lihamureke on maukasta…

Villiyrttikokki Päivi Lehtonen suosii puhdasta suomalaista ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Varsinaissuomalainen kokki ja villiyrttiekspertti Päivi Lehtonen leipoo alkukesän juhliin valkosuklaista piirakkaa, jossa aineksina on oman…

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin:

kategoriassa Ajankohtaista

Kakut kesän juhliin kannattaa leipoa hyvissä ajoin! Elina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän…