header

Terästetty puuro

Syksyn tultua palataan arkeen, kouluun ja töiden pariin. Kunnollinen mutta helposti valmistuva aamiainen auttaa pitkälle päivän haasteissa.

Perinteisen puuron voittanutta tuskin on - esimerkiksi lautasellinen kaurapuuroa valmistuu hetkessä ja lautasellinen maksaa tuskin edes kymmentä senttiä. Kun sekaan laittaa 2 ruokalusikallista kylmäpuristettua rypsiöljyä, ja ripottaa pinnalle hiukkasen suolaa, ei muuta juuri tarvitakaan.

Itse sekoittelen kuitenkin usein puuron joukkoon rypsiöljyn lisäksi kaikenlaista muutakin hyvää, joka tuo vielä lisää makua ja ravintoarvoa: pähkinöitä tai mantelirouhetta, siemeniä (kuten seesamin- tai auringonkukansiemeniä), leseitä (kaura-, vehnä- tai ruis), rusinoita tai saksilla pilkottuja kuivattuja hedelmiä. Tuoreita hedelmäpaloja, marjoja, mehukeittoa tai raastettua omenaa. Esimerkiksi banaani on ohueksi viipaloituna herkullista puuron kera. Ja loraus rasvatonta maitoa - ja yhtä äkkiä onkin valmistunut täysipainoinen ateria, jossa on niin viljaa ja kuituja, hyvää rasvaa, maitoa, proteiinia siementen ja pähkinöiden muodossa sekä hedelmiä tai marjoja.

Uusin suosikkini puuron päällä ovat rapeat luomukookoslastut. Ja puurohiutaleita kaapistani löytyy viikon joka päivälle: kauraa, kauralesettä, ohraa, neljää viljaa, ruista, tattaria, spelttimannaa... Kannattaa sekoitella ja kokeilla rohkeasti, niin oma lempiaamiainen löytyy varmasti!

Pin It

Mausteista, herkullista ja terveellistä ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon tuore yhteistyökumppani, Ruokamielellä-blogin pitäjä Mari Raahenmaa pitää mausteisesta ruuasta ja käyttää öljyjä monipuolisesti ruuanlaitossa.

Terästetty puuro

kategoriassa Blogi

Syksyn tultua palataan arkeen, kouluun ja töiden pariin. Kunnollinen mutta helposti valmistuva aamiainen auttaa pitkälle…

Pähkinäisiin mascarpone-hunajapäärynöihin ihastuvat kaikki

kategoriassa Blogi

Syksyn sesongin parhaat jälkiruuat valmistuvat kotimaisista hedelmistä ja marjoista. Päärynöistä tulee uunissa makeita ja pehmeitä.…