header

Sunnuntaipäivälliselle ankanrintaa perunaröstien kera

ankanrinta perunarostAnkanrinta on rasvaista, maukasta ja mureaa. Valmistus ei ole lainkaan hankalaa, kunhan seuraa ohjetta ja paistaa ne ensin pannulla, sitten uunissa.

Seuraksi lauantain tai sunnuntain päivälliselle sopivat perunaröstit, timjamikastike, uunijuurekset ja lasillinen hyvää punaviiniä.

Hyvän kokin maineen saavuttaminen ei ole ollenkaan vaikeaa!

Ankanrinta ja perunaröstit
4 ankan rintafileetä
suolaa
mustapippuria
1 rkl Virginon Rosmariiniöljyä

Kastike:
1 salottisipuli
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 dl punaviiniä
2 dl semi glace -kastikepohjaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Röstiperunat:
8 isoa perunaa
suolaa, valkopippuria
öljyä paistamiseen

Ota ankanrinnat tunti ennen valmistamista huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Pyyhi ankanrinnat kuiviksi talouspaperilla. Tee rasvapintaan veitsellä ristikkoviillot noin sentin välein.

Aseta ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Anna pannun kuumentua aivan kuumaksi. Kun pannu on kuuma ja rasva tirisee, voit tarvittaessa vähentää lämpöä. Tähän menee lieden tehosta riippuen 10 - 15 minuuttia.

Anna ankkojen paistua kuumassa rasvassa rauhassa, noin 5 minuuttia. Käännä fileet. Jatka paistamista toiselta puolelta 1 minuutti tai kunnes toinenkin puoli on ruskistunut. Valuta fileille Rosmariiniöljyä. Nosta fileet loppukypsymään uuniin 5 minuutiksi.

Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri ne folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Valmista röstiperunat: Kuori ja raasta peruna ohueksi raasteeksi. Puserra liika neste raasteesta pois. Lisää mausteet. Kuumenna pannu ja rasva, paista molemmin puolin kypsäksi.

Tee ankkojen vetäytyessä kastike. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää timjami, punaviini ja demi glace kattilaan. Anna kiehua ilman kantta kohtalaisella lämmöllä 15 minuuttia, jolloin kastike keittyy kasaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa ankanrinta viipaleiksi ja asettele lautaselle. Viimeistele timjamikastikkeella ja tarjoa röstiperunoiden kera. Koristele annokset timjaminoksilla.

Uunipaahdetut juurekset sopivat myös aterialle, katso resepti täältä: https://www.virgino.fi/reseptit/paaruoat/621-uunipaahdetut-juurekset

Pin It

Osaatko syödä itsellesi makoisat unet? Unitutkijan vinkit päivän aterioille

kategoriassa Ajankohtaista

Uniprofessori lorauttaa pastan päälle ruokaöljyä ja nauttii iltapalalla omenaa ja banaania. Unitutkija, professori Markku Partista…

Voimaruokaa Suomesta

kategoriassa Ajankohtaista

Soili Soisalolta ja Eeva Voutilaiselta on ilmestynyt uusi kirja, Pohjolan ruokavalio. Teos on uudistettu laitos…

Täytetty avocado pitää pintansa

kategoriassa Blogi

Täytetty avocado oli 80-luvun hieno, uusi herkku. Silloin Avocadot tarjottiin yleensä majoneesi-katkaraputäytteellä. Syöntikypsien avocadojen myötä…