header

Rypsiöljy ulos kaapista!

aira

Olen viime elokuusta lähtien työskennellyt uudessa työpaikassa, Kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtajana ja Kotitalous-lehden toimituspäällikkönä. Nyt keväällä sain viimein aikaiseksi mentyä töihintulotarkastukseen Mehiläisen työterveyslääkärilleni.

Kaikki tärkeät arvot tietysti mitattiin. Ja sain kuulla todella iloisia uutisia! Kokonaiskolesterolini on nyt 3,9 ja "paha" LDL-kolesteroli vain 1,7. Lääkärini totesi, että ovathan arvoni olleet aina ihan hyvät - mutta nyt varsinkin LDL-kolesteroli oli ihan ennätyksellisen alhaalla.

Ainoa muutos ruokavaliooni noin viimeisin vuoden aikana on ollut se, että nautin heti aamusta kolme ruokalusikallista kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä suoraan pullosta. Ja se siis mitä ilmeisimmin todella tehoaa!

Aiemminkin käytin Virginoa päivittäin ruoanlaittoon. Mutta sitten haastattelin SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksasta lehtijuttuun. Hän kertoi nauttivansa Virginoa joka päivä pari ruokalusikallista sellaisenaan, koska haluaa varmistaa, että taatusti saa siitä kaikki hyvät, urheilijan tarvitsemat ravintoaineet - kuten omega-3-rasvahapot, E-vitamiinin ja ubikinonin. Eevamari muistutti, että rypsiöljypullo kaapissa tai keittiön pöydänkulmalla ei edistä terveyttä, jos ei sitä myös käytä ;)

Luin juuri Hyvä Terveys -lehdestä, että kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab on käynyt läpi kaikki 2000-luvulla ilmestyneet rasvatutkimukset. Yhdessäkään tutkimuksessa ei ollut tuloksena, että kova rasva olisi terveellisempää kuin pehmeä. Rasvojen aatelia on Ursulan mukaan rypsiöljy: se toimii tehokkaana "vastalääkkeenä" myös silloin, kun henkilöllä on muuten epäterveellinen ruokavalio ja hän saa ruoasta paljon kovia piilorasvoja.

Pin It

Kovan rasvan käyttö näkyy kolesteroliarvoissa

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatiedon uutisissa kerrotaan, että eläkeikäiset käyttävät kovaa rasvaa aikaisempaa enemmän. Eläkeikäisten suomalaisten ruokatottumuksia selvitettiin Terveyden…

Kasvikset tuovat terveyttä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen, lempinimeltään Rouva Kasvis, sai alkuvuodesta arvostetun ruokakulttuuripalkinnon. Hän haluaa lisätä…

Virginon pakkaukset saivat uuden, herkullisen ilmeen

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon pakkaukset ovat saaneet uuden ilmeen.Uudet pakkaukset alkavat näkymään kauppojen hyllyillä joulukuun aikana. Uudistuksen tavoitteena…