Olen viime elokuusta lähtien työskennellyt uudessa työpaikassa, Kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtajana ja Kotitalous-lehden toimituspäällikkönä. Nyt keväällä sain viimein aikaiseksi mentyä töihintulotarkastukseen Mehiläisen työterveyslääkärilleni.
Kaikki tärkeät arvot tietysti mitattiin. Ja sain kuulla todella iloisia uutisia! Kokonaiskolesterolini on nyt 3,9 ja "paha" LDL-kolesteroli vain 1,7. Lääkärini totesi, että ovathan arvoni olleet aina ihan hyvät - mutta nyt varsinkin LDL-kolesteroli oli ihan ennätyksellisen alhaalla.
Ainoa muutos ruokavaliooni noin viimeisin vuoden aikana on ollut se, että nautin heti aamusta kolme ruokalusikallista kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä suoraan pullosta. Ja se siis mitä ilmeisimmin todella tehoaa!
Aiemminkin käytin Virginoa päivittäin ruoanlaittoon. Mutta sitten haastattelin SM-tason hiihtäjä Eevamari Oksasta lehtijuttuun. Hän kertoi nauttivansa Virginoa joka päivä pari ruokalusikallista sellaisenaan, koska haluaa varmistaa, että taatusti saa siitä kaikki hyvät, urheilijan tarvitsemat ravintoaineet - kuten omega-3-rasvahapot, E-vitamiinin ja ubikinonin. Eevamari muistutti, että rypsiöljypullo kaapissa tai keittiön pöydänkulmalla ei edistä terveyttä, jos ei sitä myös käytä ;)
Luin juuri Hyvä Terveys -lehdestä, että kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab on käynyt läpi kaikki 2000-luvulla ilmestyneet rasvatutkimukset. Yhdessäkään tutkimuksessa ei ollut tuloksena, että kova rasva olisi terveellisempää kuin pehmeä. Rasvojen aatelia on Ursulan mukaan rypsiöljy: se toimii tehokkaana "vastalääkkeenä" myös silloin, kun henkilöllä on muuten epäterveellinen ruokavalio ja hän saa ruoasta paljon kovia piilorasvoja.