header

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti, joka on monen lempiherkku ravintolalounaalla.

Sitä voi mainiosti valmistaa kotonakin, kunhan valitsee huolella oikeat raaka-aineet. Kastike saa sen juuri oikean maun hyvästä öljystä, Worcestershiren kastikkeesta ja anjoviksista. Broilerin tilalle voi salaattiin laittaa maun mukaan vaikkapa katkaravun pyrstöjä.

Broileri caesar-salaatti

noin 200 g (1 pkt) broilerin suikaleita, marinoimattomia
2 tl currya
ripaus suolaa, mustapippuria ja cayennepippuria
2 ruukkua side- eli roomansalaattia
noin 150 g (1 rasia) rucolaa
30 g parmesaanilastuja
3 viipaletta paahtoleipää
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
tuoretta basilikaa

Kastike:

1 valkosipulin kynsi
1 munankeltuainen
2 tl sitruunamehua
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 tl Dijon-sinappia
2 tl Worcestershirekastiketta
3 anjovisfileetä
3/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä kuumalla pannulla. Paista kypsiksi ja mausta. Revi salaatit ja sekoita broilerinsuikaleiden kanssa.

Hienonna kastiketta varten valkosipulinkynsi. Riko kananmunasta keltuainen kulhoon. Lisää valkosipulisilppu, tilkka vasta puristettua sitruunan mehua, mustapippuria myllystä ja terästykseksi sinappia ja Worcestershire- kastiketta sekä haarukalla hienonnetut anjovikset. Vatkaa keltuainen sauvavatkaimella ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Nostele kastike salaatin joukkoon.

Kuutioi leipä ja ruskista kuutiot pannulla öljyssä. Ripottele salaatin pinnalle leipäkuutiot, parmesaanilastut ja koristele lopuksi basilikanlehdillä.

Pin It

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kategoriassa Blogi

Loppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä! Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta…

Suomi 100 juhlamenun toinen suunnittelija Kim Palhus:

kategoriassa Ajankohtaista

Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan…

Vihreä supersmoothie

kategoriassa Blogi

Smoothie on terveyden kannalta parempi valinta kuin mehu, koska smoothiessa on mukana myös hedelmien ja…