header

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti, joka on monen lempiherkku ravintolalounaalla.

Sitä voi mainiosti valmistaa kotonakin, kunhan valitsee huolella oikeat raaka-aineet. Kastike saa sen juuri oikean maun hyvästä öljystä, Worcestershiren kastikkeesta ja anjoviksista. Broilerin tilalle voi salaattiin laittaa maun mukaan vaikkapa katkaravun pyrstöjä.

Broileri caesar-salaatti

noin 200 g (1 pkt) broilerin suikaleita, marinoimattomia
2 tl currya
ripaus suolaa, mustapippuria ja cayennepippuria
2 ruukkua side- eli roomansalaattia
noin 150 g (1 rasia) rucolaa
30 g parmesaanilastuja
3 viipaletta paahtoleipää
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
tuoretta basilikaa

Kastike:

1 valkosipulin kynsi
1 munankeltuainen
2 tl sitruunamehua
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 tl Dijon-sinappia
2 tl Worcestershirekastiketta
3 anjovisfileetä
3/4 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä kuumalla pannulla. Paista kypsiksi ja mausta. Revi salaatit ja sekoita broilerinsuikaleiden kanssa.

Hienonna kastiketta varten valkosipulinkynsi. Riko kananmunasta keltuainen kulhoon. Lisää valkosipulisilppu, tilkka vasta puristettua sitruunan mehua, mustapippuria myllystä ja terästykseksi sinappia ja Worcestershire- kastiketta sekä haarukalla hienonnetut anjovikset. Vatkaa keltuainen sauvavatkaimella ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Nostele kastike salaatin joukkoon.

Kuutioi leipä ja ruskista kuutiot pannulla öljyssä. Ripottele salaatin pinnalle leipäkuutiot, parmesaanilastut ja koristele lopuksi basilikanlehdillä.

Pin It

Sari Mattila etsii Vuoden Kokkia

kategoriassa Ajankohtaista

ELO-säätiön johtaja Sari Mattila edistää suomalaista ruokakulttuuria niin työssään kuin kotona kokatessaan. Hän käyttää kylmäpuristettua…

Mies Virginon takana - Timo Kämärillä on sata lasissa eläkeiässäkin

kategoriassa Ajankohtaista

Kankaisten öljykasvit Oy:n perustaja Timo Kämäri on uskomattoman hyväkuntoinen ja aktiivinen herrasmies. Hän käyttää kylmäpuristettua…

Chili-suklaakuppikakut

kategoriassa Blogi

Lomalla on aikaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Oma 11-vuotias poikani rakastaa chiliä, ja Virginon…