header

Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa

joulutahti Kisakausi on pyörähtänyt jo käyntiin vaikka pysyvä lumi odottaa vielä tulemistaan. Tällä hetkellä olen Itävallan Obertilliachissa. Seuraavat kaksi viikonloppua menee IBU-cupin kisoissa.

Täällä on myös luonnonlumesta pulaa vaikka ollaan melkein 1500 m korkeudessa. Tykkilatu on onneksi huippukunnossa ja maisemista saa vielä extra potkun eteenpäin. Tänään aamulenkillä aurinko nousi lumihuippuisten vuorien takaa niin siinä kyllä silmä lepäsi!  

Pikkujoulukausi on tällä hetkellä kuumimmillaa, mutta itse olen joutunut kohteliaasti kieltäytymään kaikista kutsuista. Tällä hetkellä energia on suunnattava urheiluun ja huolehdittava riittävästä palautumisesta. Ammennetaanhan seuraavien reilun neljän kuukauden aikana kesällä tehty työ. Kun en pääse itse osallistumaan niin voihan ne pikkujoulut pitää kotona omalle perheelle hyvän ruoan merkeissä.

Uunilohkoperunat

5 isohkoa perunaa
2rkl kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä
ripaus Ruususuolaa
ripaus paprikajauhetta
ripaus tinjamia

Pese perunat ja lohko. Laita kulhoon ja lisää öljy, suola ja mausteet. Sekoita käsin. Tämän jälkeen laita tasaisesti pellille uunin keskitasolle 200astetta 10-15min, että perunat alkavat saada hieman väriä. Tarjosin perunat hirvipaistin kera, jonka olin valmistanut paistopussissa.

Pin It

Omega-3-rasvahappoja on saatava ruoasta päivittäin - Ravitsemusasiantuntija Paula Heinonen

kategoriassa Ajankohtaista

– Elimistömme ei pysty itse tuottamaan välttämättömiä omega-6- ja omega-3-rasvahappoja, siksi niitä pitää saada ravinnosta…

Sari Mattila etsii Vuoden Kokkia

kategoriassa Ajankohtaista

ELO-säätiön johtaja Sari Mattila edistää suomalaista ruokakulttuuria niin työssään kuin kotona kokatessaan. Hän käyttää kylmäpuristettua…

THL:n FinRavinto-tutkimus: suomalaisten ruuassa on liikaa kovaa rasvaa

kategoriassa Ajankohtaista

95 prosenttia aikuisista syö ravitsemussuosituksia enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja, joita on esimerkiksi voipohjaisissa levitteissä, juustoissa ja…