header

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

perunatonnikalalaatikkoJoulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa helppoa, hyvää ja edullista kotiruokaa.

Uuniruoka valmistuu uunissa itsekseen, ja samalla voi puuhata muuta.

Käytin tonnikalalaatikkoon Virginon Valkosipuliöljyä, mutta maun mukaan yhtä hyvin sopisivat Chiliöljy, Rosmariiniöljy tai perinteinen maustamaton Virgino-öljy. Tämä ruoka maistuu myös lapsille!

1 pss kermaperunaviipaleita (pakaste, 500 g)
1 tlk tonnikalaa vedessä
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
½ sitruunan mehu
hiukan mustapippuria ja suolaa
1 muna
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
tilliä

Öljyä uunivuoka. Levitä puolet perunoista vuokaan.

Valuta tonnikala ja murenna perunoiden päälle. Mausta Valkosipuliöljyllä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä loput perunat vuokaan.

Sekoita munamaito ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripota päälle juustoraaste.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 1 tunti. Ripota ruuan päälle silputtua tuoretta tilliä.

Pin It

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

kategoriassa Ajankohtaista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…

Ulla Liukkosen pääsiäiseen kuuluu kevään valoa, herkkuja ja hiljentymistä

kategoriassa Ajankohtaista

Uunin lämmössä, rakkaudella syntyvät keittiömestari Ulla Liukkosen parhaat pääsiäisherkut: rypsiöljyssä, sitruunamehussa ja yrteissä marinoitu lammaspaisti…