header

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

perunatonnikalalaatikkoJoulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa helppoa, hyvää ja edullista kotiruokaa.

Uuniruoka valmistuu uunissa itsekseen, ja samalla voi puuhata muuta.

Käytin tonnikalalaatikkoon Virginon Valkosipuliöljyä, mutta maun mukaan yhtä hyvin sopisivat Chiliöljy, Rosmariiniöljy tai perinteinen maustamaton Virgino-öljy. Tämä ruoka maistuu myös lapsille!

1 pss kermaperunaviipaleita (pakaste, 500 g)
1 tlk tonnikalaa vedessä
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
½ sitruunan mehu
hiukan mustapippuria ja suolaa
1 muna
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
tilliä

Öljyä uunivuoka. Levitä puolet perunoista vuokaan.

Valuta tonnikala ja murenna perunoiden päälle. Mausta Valkosipuliöljyllä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä loput perunat vuokaan.

Sekoita munamaito ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripota päälle juustoraaste.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 1 tunti. Ripota ruuan päälle silputtua tuoretta tilliä.

Pin It

Red velvet -kakku, makeaa mahan täydeltä

kategoriassa Blogi

Kesälomalla on aikaa laittaa ruokaa, leipoa ja testata uusia reseptejä! Ystäväni oli tulossa kylään, joten…

Pohjoismaisen keittiön lähettiläs - Huippukokki Kim Palhus

kategoriassa Ajankohtaista

Huippukokki Kim Palhus toimii maamme ruokalähettiläänä Ny nordisk mat –hankkeessa, joka on yksi kaikkien aikojen…

Tutkimus: pohjoismainen ruokavalio vähentää sydäntautien riskiä

kategoriassa Ajankohtaista

Laajan ruokavaliotutkimuksen mukaan pohjoismainen, ns. Itämeren ruokavalio pienentää kolesteroliarvoja ja vähentää sepelvaltimotaudin riskiä. Tutkimuksen keskeisin…