header

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

perunatonnikalalaatikkoJoulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa helppoa, hyvää ja edullista kotiruokaa.

Uuniruoka valmistuu uunissa itsekseen, ja samalla voi puuhata muuta.

Käytin tonnikalalaatikkoon Virginon Valkosipuliöljyä, mutta maun mukaan yhtä hyvin sopisivat Chiliöljy, Rosmariiniöljy tai perinteinen maustamaton Virgino-öljy. Tämä ruoka maistuu myös lapsille!

1 pss kermaperunaviipaleita (pakaste, 500 g)
1 tlk tonnikalaa vedessä
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
½ sitruunan mehu
hiukan mustapippuria ja suolaa
1 muna
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
tilliä

Öljyä uunivuoka. Levitä puolet perunoista vuokaan.

Valuta tonnikala ja murenna perunoiden päälle. Mausta Valkosipuliöljyllä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä loput perunat vuokaan.

Sekoita munamaito ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripota päälle juustoraaste.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 1 tunti. Ripota ruuan päälle silputtua tuoretta tilliä.

Pin It

Hyödynnä tähteet – broilerin lopuista syntyy kiusaus

kategoriassa Blogi

Ruuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan,…

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…

Rapeaa naposteltavaa lehtikaalista

kategoriassa Blogi

Lehtikaali on tämän syyssesongin varmasti trendikkäin kasvis. Eikä syyttä suotta - se sisältää nimittäin runsaasti…