header

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

perunatonnikalalaatikkoJoulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa helppoa, hyvää ja edullista kotiruokaa.

Uuniruoka valmistuu uunissa itsekseen, ja samalla voi puuhata muuta.

Käytin tonnikalalaatikkoon Virginon Valkosipuliöljyä, mutta maun mukaan yhtä hyvin sopisivat Chiliöljy, Rosmariiniöljy tai perinteinen maustamaton Virgino-öljy. Tämä ruoka maistuu myös lapsille!

1 pss kermaperunaviipaleita (pakaste, 500 g)
1 tlk tonnikalaa vedessä
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
½ sitruunan mehu
hiukan mustapippuria ja suolaa
1 muna
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
tilliä

Öljyä uunivuoka. Levitä puolet perunoista vuokaan.

Valuta tonnikala ja murenna perunoiden päälle. Mausta Valkosipuliöljyllä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä loput perunat vuokaan.

Sekoita munamaito ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripota päälle juustoraaste.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 1 tunti. Ripota ruuan päälle silputtua tuoretta tilliä.

Pin It

Mausteista, herkullista ja terveellistä ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon tuore yhteistyökumppani, Ruokamielellä-blogin pitäjä Mari Raahenmaa pitää mausteisesta ruuasta ja käyttää öljyjä monipuolisesti ruuanlaitossa.

Italialaiset isoäidit

kategoriassa Blogi

Viime blogissa olin lähdössä melkein 3 viikon kisareissulle Eurooppaan. IBU-cupin kisa Ridnaun Val-Ridanna Italiassa oli…

Itämerellinen ruokavalio ja rypsiöljy hyväksi astmaatikoille

kategoriassa Ajankohtaista

Perinteinen Välimeren maiden ruokavalio tiedetään terveelliseksi, ja tutkimusten mukaan se lievittää muun muassa astmaa. Hyvän…