header

Cookies-pikkuleivät Ameriikan malliin

Kuppikakkujen ohella toinen USA:n lahja maailmalle on tietysti cookies-pikkuleivät.

Olin vaihto-oppilaana Ohiossa, Conneaut-nimisessä pikkukaupungissa 18-vuotiaana, eli aika kauan sitten - ja vieläkin voin tuntea nenässäni perheen isoäidin leipomien pikkuleipien tuoksun, kun ne juuri tulivat ulos uunista. Lihoin muuten tuon kesän aikana melkein kymmenen kiloa, joten ihan joka päivä ei näitä herkkuja kannata leipoa!

Tämäkin ohje on ihanan helppo, ja sitä voi muunnella - takinaan voi lisätä kaakaojauhetta tai vaniljaa, ja rusinat voi korvata pähkinärouheella tai suklaahipuilla.

50 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruokokidesokeria
90 g vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,6 dl rusinoita
vajaa 0,5 tl soodaa

Sekoita sooda jauhoihin. Mittaa rasvat kulhoon ja lisää muut aineet, sekoita taikinaksi. Älä vaivaa liikaa!

Tee kahden ruokalusikan avulla taikinasta pyörylöitä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle ja litistä hiukan lusikalla. Ohjeesta tulee noin 20 pikkuleipää, eli yksi pellillinen.

Paista 150 asteessa 10 - 12 minuuttia. Valmiit cookiet ovat uunista tullessa pehmeitä, ne kovettuvat jäähtyessään.

Pin It

Korvasienirisottoa, parhautta

kategoriassa Blogi

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä…

Hyödynnä tähteet – broilerin lopuista syntyy kiusaus

kategoriassa Blogi

Ruuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan,…

Grillissä voi tehdä mitä vain – vaikka rosvopaistia!

kategoriassa Ajankohtaista

Keittiömestari Kim Palhus viihtyy kesällä parhaiten grillin ääressä, ja kehittää koko ajan uusia ideoita grilliherkuiksi.