header

Cookies-pikkuleivät Ameriikan malliin

Kuppikakkujen ohella toinen USA:n lahja maailmalle on tietysti cookies-pikkuleivät.

Olin vaihto-oppilaana Ohiossa, Conneaut-nimisessä pikkukaupungissa 18-vuotiaana, eli aika kauan sitten - ja vieläkin voin tuntea nenässäni perheen isoäidin leipomien pikkuleipien tuoksun, kun ne juuri tulivat ulos uunista. Lihoin muuten tuon kesän aikana melkein kymmenen kiloa, joten ihan joka päivä ei näitä herkkuja kannata leipoa!

Tämäkin ohje on ihanan helppo, ja sitä voi muunnella - takinaan voi lisätä kaakaojauhetta tai vaniljaa, ja rusinat voi korvata pähkinärouheella tai suklaahipuilla.

50 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruokokidesokeria
90 g vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,6 dl rusinoita
vajaa 0,5 tl soodaa

Sekoita sooda jauhoihin. Mittaa rasvat kulhoon ja lisää muut aineet, sekoita taikinaksi. Älä vaivaa liikaa!

Tee kahden ruokalusikan avulla taikinasta pyörylöitä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle ja litistä hiukan lusikalla. Ohjeesta tulee noin 20 pikkuleipää, eli yksi pellillinen.

Paista 150 asteessa 10 - 12 minuuttia. Valmiit cookiet ovat uunista tullessa pehmeitä, ne kovettuvat jäähtyessään.

Pin It

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Rypsiöljyssä paistettu Halloumi-juusto vie kielen - Reseptikilpailun voittajat

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikisaan saatiin yli 250 vastausta. Lukuisien tasokkaiden reseptien joukosta raati valitsi kuusi herkullista ruokaohjetta…

Huomio rasvan laatuun - Rasvoissa ei olennaista määrä vaan laatu

kategoriassa Ajankohtaista

Kuluttaja-lehden artikkelin mukaan saamme kovaa, veren kolesteroliarvoja nostavaa rasvaa maitotuotteista, voista, rasvaisesta lihasta sekä leivonnaisista.…