header

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa.

Mukaan puolentoista kuukauden reissulta tarttui monta hyvää reseptiä, keittokirjoja ja ihastus mausteiseen kasvisruokaan.

Carola ja Ville valmistuivat syksyllä lähihoitajiksi. Opiskelun kohokohta oli mahdollisuus työharjoitteluun Nepalissa. Carola työskenteli Down schoolissa, joka on kehitysvammaisten lasten päiväkoti ja koulu. Ville puolestaan teki töitä Epsa-keskuksessa, jossa yhteiskunnan ulkopuolelle jääneillä naisilla on mahdollisuus asumiseen ja työntekoon.

Pari ihastui Nepalin rentoon elämänmenoon, ihmisten ystävällisyyteen ja vieraanvaraisuuteen sekä etenkin mausteiseen, kasvisvoittoiseen ruokaan. Varsinkin Ville on innokas ruoanlaittaja, joka kokeilee mielellään kaikenlaista uutta, ja mukaan tarttuikin reseptejä ja keittokirjoja.

Terveellistä ja puhdasta ruokaa

”Virginon mausteöljyistä Chiliöljy on suosikkini. Chilin maku on öljyyn uutettuna pehmeämpi ja täyteläisempi. Se sopii hyvin näihin nepalilaisiin ruokaohjeisiin”, Ville sanoo.

”Myös maustamaton Virgino-rypsiöljy on hyvää etenkin sitruunamehulisäyksen kanssa. Pidän Valkosipuliöljystäkin, mutta nepalilaisissa ruoissa ei yllätyksekseni juurikaan käytetä valkosipulia.”

Ville ja Carola käyttävät paljon kasviksia eettisistä ja ekologisista syistä, mutta myös terveellisyyden vuoksi. Parin ensimmäinen lapsi syntyy helmikuussa, ja Carola kertoo kiinnittäneensä raskauden myötä entistä enemmän huomiota siihen, mitä suuhunsa pistää.

”Olen alkanut valita puhdasta ruokaa, luomua ja lähiruokaa. Olen myös tarkkana, että saan ruuasta kaikki tarvittavat ravintoaineet, kuten pehmeää rasvaa. Luomu-Virginoa otan joka aamu ruokalusikallisen, sillä olen lukenut, että se on hyväksi kehittyvälle lapselle. Monityydyttymättömät rasvahapot vaikuttavat vauvan aivojen ja hermoston kehitykseen”, Carola tietää. Hän aikoo jatkaa kylmäpuristetun rypsiöljyn nauttimista myös imetysaikana.

Ville ja Carola aikovat jatkaa matkustelua myös tulevaisuudessa, ja vauvakin on tarkoitus ottaa mukaan Nepaliin ystäviä tapaamaan.

Katso Villen ja Carolan nepalilaiset ruokaohjeet:
Nepalilainen kasviscurry
Nepalilainen linssipata (Toor Dal)
Nepalilainen pinaattimuhennos

Pin It

Palmun alle vai tunturin juureen

kategoriassa Blogi

Kausi paketissa. Viime viikonloppuna oli viimeiset kisat. Lahdessa kisattiin Messilästä siirretyt ylämäkihiihdot urheilukeskuksessa. 1,4km matkalla…

Tutkija Kaisa Karttunen: pohjoisen ilmastoviisas ruokavalio sisältää kasviksia, marjoja, viljaa ja rypsiöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Ilmaston puolesta toimivat Aktivistimummot ovat saaneet mediassa paljon huomiota, ja Facebook-ryhmässä on jäseniä jo lähes…

Sokerittomat banaaniohukaiset

kategoriassa Blogi

Terveelliset banaaniletut on helppo tehdä, ja erinomaisia silloin, kun tekee mieli jotain hyvää – mutta…