header

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa.

Mukaan puolentoista kuukauden reissulta tarttui monta hyvää reseptiä, keittokirjoja ja ihastus mausteiseen kasvisruokaan.

Carola ja Ville valmistuivat syksyllä lähihoitajiksi. Opiskelun kohokohta oli mahdollisuus työharjoitteluun Nepalissa. Carola työskenteli Down schoolissa, joka on kehitysvammaisten lasten päiväkoti ja koulu. Ville puolestaan teki töitä Epsa-keskuksessa, jossa yhteiskunnan ulkopuolelle jääneillä naisilla on mahdollisuus asumiseen ja työntekoon.

Pari ihastui Nepalin rentoon elämänmenoon, ihmisten ystävällisyyteen ja vieraanvaraisuuteen sekä etenkin mausteiseen, kasvisvoittoiseen ruokaan. Varsinkin Ville on innokas ruoanlaittaja, joka kokeilee mielellään kaikenlaista uutta, ja mukaan tarttuikin reseptejä ja keittokirjoja.

Terveellistä ja puhdasta ruokaa

”Virginon mausteöljyistä Chiliöljy on suosikkini. Chilin maku on öljyyn uutettuna pehmeämpi ja täyteläisempi. Se sopii hyvin näihin nepalilaisiin ruokaohjeisiin”, Ville sanoo.

”Myös maustamaton Virgino-rypsiöljy on hyvää etenkin sitruunamehulisäyksen kanssa. Pidän Valkosipuliöljystäkin, mutta nepalilaisissa ruoissa ei yllätyksekseni juurikaan käytetä valkosipulia.”

Ville ja Carola käyttävät paljon kasviksia eettisistä ja ekologisista syistä, mutta myös terveellisyyden vuoksi. Parin ensimmäinen lapsi syntyy helmikuussa, ja Carola kertoo kiinnittäneensä raskauden myötä entistä enemmän huomiota siihen, mitä suuhunsa pistää.

”Olen alkanut valita puhdasta ruokaa, luomua ja lähiruokaa. Olen myös tarkkana, että saan ruuasta kaikki tarvittavat ravintoaineet, kuten pehmeää rasvaa. Luomu-Virginoa otan joka aamu ruokalusikallisen, sillä olen lukenut, että se on hyväksi kehittyvälle lapselle. Monityydyttymättömät rasvahapot vaikuttavat vauvan aivojen ja hermoston kehitykseen”, Carola tietää. Hän aikoo jatkaa kylmäpuristetun rypsiöljyn nauttimista myös imetysaikana.

Ville ja Carola aikovat jatkaa matkustelua myös tulevaisuudessa, ja vauvakin on tarkoitus ottaa mukaan Nepaliin ystäviä tapaamaan.

Katso Villen ja Carolan nepalilaiset ruokaohjeet:
Nepalilainen kasviscurry
Nepalilainen linssipata (Toor Dal)
Nepalilainen pinaattimuhennos

Pin It

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

kategoriassa Blogi

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti,…

Mango-chisalaatti grilliruokien kaveriksi

kategoriassa Blogi

Käytän paljon hedelmiä ja marjoja salaateissa. Vihreän salaatin kaveriksi sopivat esimerkiksi mansikat, pensasmustikat, viinirypäleet, ananas…

Luomua valitaan turvallisuuden takia - Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutila

kategoriassa Ajankohtaista

Tunnettu ja arvostettu keittiömestari Jaakko Nuutila vaikuttaa nykyään Luomuliiton puheenjohtajana. – Minua pyydettiin ehdokkaaksi ja…