header

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

rosmariini sampylatYhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa.

Jos leivot keliaakikolle, leivontavälineet, taso tai kädet eivät saa missään vaiheessa olla kosketuksissa tavallisen vehnäjauhon tai muun gluteenia sisältävän raaka-aineen kanssa.

Virginon makuöljyt tuovat lisää makua sämpylöihin, tällä kertaa käytin valmistukseen Rosmariiniöljyä.

Gluteenittomat rosmariinisämpylät
25 g hiivaa
4 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 dl kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniölkyä
50 g emmentaljuustoa raastettuna
1/2 dl tattarijauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon suola, hunaja, öljy ja juustoraaste. Lisää jauhot pienissä erissä samalla sähkövatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen.

Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylät.

Kohota gluteenittomat sämpylät leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Gluteenittomat hiivataikinat kestävät vain yhden kohotuksen, joten kohota ne leivonnaisina, ei taikinana.

Paista sämpylöitä 225 asteessa 10 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan heti uunista otettuina, gluteenittomat leivonnaiset eivät kestä pitkää säilytystä.

Pin It

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Kala ja rypsiöljy parhaat omega-3:n lähteet

kategoriassa Ajankohtaista

Helsingin Sanomien haastatteleman Suomen Sydänliiton ylilääkärin, professori Mikko Syvänteen mukaan rypsiöljystä ja kalasta saa omega-3-rasvahappoja…

Maanantaisoturi taistelee uudenlaisen naiskuvan puolesta - Kahvakuulaurheilija Kukka Laakso

kategoriassa Ajankohtaista

Kahvakuulaurheilija, -valmentaja ja seurattu bloggaaja Kukka Laakso kehottaa treenaamaan, syömään ja elämään niin, että keho,…