header

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

rosmariini sampylatYhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa.

Jos leivot keliaakikolle, leivontavälineet, taso tai kädet eivät saa missään vaiheessa olla kosketuksissa tavallisen vehnäjauhon tai muun gluteenia sisältävän raaka-aineen kanssa.

Virginon makuöljyt tuovat lisää makua sämpylöihin, tällä kertaa käytin valmistukseen Rosmariiniöljyä.

Gluteenittomat rosmariinisämpylät
25 g hiivaa
4 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 dl kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
1/2 dl Virgino Rosmariiniölkyä
50 g emmentaljuustoa raastettuna
1/2 dl tattarijauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon suola, hunaja, öljy ja juustoraaste. Lisää jauhot pienissä erissä samalla sähkövatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen.

Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylät.

Kohota gluteenittomat sämpylät leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

Gluteenittomat hiivataikinat kestävät vain yhden kohotuksen, joten kohota ne leivonnaisina, ei taikinana.

Paista sämpylöitä 225 asteessa 10 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan heti uunista otettuina, gluteenittomat leivonnaiset eivät kestä pitkää säilytystä.

Pin It

Rypsiöljy täydellinen hyvän rasvan lähde - Dosentti Ursula Schwab

kategoriassa Ajankohtaista

Rasvaviidakossa suunnistavaa kuluttajaa helpottaa selkeä nyrkkisääntö: valinnoissa kannattaa suosia kalaa ja juoksevia öljyjä. Erityisesti kotimaisessa…

Mahtava Suomi -kampanja Saksassa

kategoriassa Ajankohtaista

Hieno kampanja Saksassa, Virgino mukana!

Luulolla ei ole asiaa tiedon rinnalle

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan lehdessä 2/2018 kolesterolista.