header

Punajuuririsotto - jouluruokaa uudella tavalla!

Punajuuri on perinteinen joulun juures, mutta siitä saa myös herkullista risottoa. Vuohenjuustolla maustettu punajuuririsotto sopii lisukkeeksi niin lihalle kuin kalkkunalle tai hanhellekin.

Se on myös erinomaista joulun kasvisruokaa sellaisenaan, kun kanaliemen korvaa kasvisliemellä. Lisäksi vielä vihreää salaattia kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja sitruunamehulla maustettuna, ja uudenlainen joulun pääateria on valmis!

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 punajuurta
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
5 dl risottoriisiä
1 l kuumaa kanalientä (2 liemikuutiota)
2 dl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl voita
100 g vuohenjuustoa
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää punajuuriraaste ja 1 dl kanalientä. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä varovasti sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Lisää kiehuvaa kanalientä pari desiä kerrallaan ja keitä seosta keskilämmöllä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää lientä, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. Aikaa menee noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaanijuustoraaste sekä voi. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua vuohenjuustomuruja. Koristele timjamilla tai silputulla persiljalla ja tarjoile heti.

Pin It

Lapsille suomalaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Vanhemmat kokkaavat perheen pienimmillekin trendiruokia. Asiantuntijoiden mukaan kaikki superruuat eivät kuitenkaan sovi lapsille. Tässäkin suhteessa…

Mies Virginon takana - Timo Kämärillä on sata lasissa eläkeiässäkin

kategoriassa Ajankohtaista

Kankaisten öljykasvit Oy:n perustaja Timo Kämäri on uskomattoman hyväkuntoinen ja aktiivinen herrasmies. Hän käyttää kylmäpuristettua…

Lisää rasvaa! - Hyviä, pehmeitä rasvoja ei koskaan kannata vältellä

kategoriassa Ajankohtaista

Viva-lehti (9/2011) muistuttaa, ettei ruokavaliosta saa karsia liikaa rasvaa, sillä jokainen elimistön solu tarvitsee rasvaa…