header

Rouva Kasvikselta kiinnostava kirjauutuus

Toikkanen PirjoSyksyn odotettu kirjauutuus antaa innostavaa tietoa kasviksista ja niiden käytöstä herkullisella tavalla.

Kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen Rouva Kasviksen parhaat -kirja ilmestyi syksyllä 2017 Otavan kustantamana. Teos sisältää yli sata kasvispainotteista ruokaohjetta ja esittelee yli sata kasvista käytön kannalta.

Kirja etenee satokausien mukaan. Jokainen ruokaohjeaukeama tarjoaa tarkan, moneen kertaan testatun reseptin lisäksi innostavaa ja käytännönläheistä tietoutta kasviksista, marjat ja hedelmät mukaan lukien. Kasvikset näyttäytyvät houkuttavina niin valokuvattuina kuin akvarellitöinäkin. Ruokaohjeiden yhteydessä näkyvät lisävinkit, ruokavaliokoodit ja valmistukseen tarvittava aika-arvio sekä sivun kokoinen kuva ruoasta.

Luotettavat ohjeet

”Rouva Kasviksen parhaat” sisältää sekä nykyaikaan päivitettyjä reseptejä että uusia, trendikkäitä ohjeita. Pöytään on katettu kasviksiin erikoistuneen ruoka-ammattilaisen viimeisimmät oivallukset sekä hänen pitkältä uraltaan ne kaikkein parhaat, monen kertaan testatut ja suuren suosion saavuttaneet ohjeet.

Maku on ollut tärkein kriteeri ruokia kehitettäessä, mutta aina ohjeeseen on sisäänrakennettu myös ravitsemuksellinen ja ympäristön näkökulma. Rasvana useissa ohjeissa on suomalainen rypsiöljy. Kuten tieteellisesti on osoitettu, kasvisvoittoinen ruoka on omiaan parantamaan kansanterveyttä ja säästämään ympäristöä. Kirja noudattaa sesonkiajattelua ja nojaa lähiruokaan.

Viehättävä ulkoasu

Kirjan ulkoasua on kehuttu poikkeuksellisen kauniiksi. Kuvaaja on Suomen eturivin ruokakuvaaja Laura Riihelä. Taiton ja hurmaavat akvarellityöt on tehnyt graafikko Timo Hämäläinen. Kirjan toimivuutta ja selkeyttä on kiitelty. Kirjasta on povattu klassikkoteosta, joka kestää aikaa.

Enemmistö kirjan herkullisista resepteistä on lakto-ovo-kasvisohjeita, osa vegaanisia. Joissain ohjeissa on käytetty kalaa tai lihaa, myös kasviproteiinivalmisteita. Usein ruokien ainesluetteloissa annetaan vaihtoehtoja. Rouva Kasviksen parhaat sopii erityisen hyvin kaikille, jotka haluavat monipuolistaa ja lisätä kasvisten käyttöä sekä yhä kasvavalle ryhmälle fleksaajia, jotka syövät kasvispainotteisesti, välillä kasvis-, välillä kala- ja liha-aterioita.

Lähdeaineistoksi ja innoittajaksi

Kirjan kasvislaareista löytyvät juurekset, kaalit, sipulit, salaatit, vihanneshedelmät, palkokasvit, yrtit, versot, idut, sienet, villivihannekset, marjat, hedelmät, mukulakasvit ja perunat.

Pirjo Toikkanen on vakuuttunut, että avain kasvisten käytön lisäämiseen löytyy, kun oppii tuntemaan erilaisia kasviksia ja tietää, mitä milloinkin kannattaa valita. On myös saatava innostus ja malli, miten valmistaa kasviksista hyvältä näyttävää, herkullista ruokaa.

Tekijällä monipuolinen ammattitausta

”Rouva Kasviksen parhaat” -kirjan tekijä, kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen sai lempinimen Rouva Kasvis medialta vuosina, jolloin hän työskenteli Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkönä. Yli 40-vuotisesta urastaan hän on toiminut puolet asiantuntijatehtävissä kaupan ja elintarviketeollisuuden palveluksessa, puolet ruokajournalistina. Hänen ruoka- ja ravitsemusaiheisia juttujaan on julkaistu muun muassa Helsingin Sanomissa, Annassa, Glorian ruoka & viini ja Hyvä terveys -lehdissä.

Kirjan saatavuus

Rouva Kasviksen parhaat -kirjaa myyvät kaikki kirjakaupat, S-ryhmä sekä kirjojen nettimyyjät, myös Satokausikalenteri.

Katso Pirjo Toikkasen herkulliset reseptit:
Tuplamarinoitu porsaanfilee >>
Omena-puolukkapiirakka >>

Pin It

Pasta Al Dente vai miten se meni

kategoriassa Blogi

Italia on kyllä pastan luvattu maa. Olen täällä ampumahiihtomaajoukkueen kanssa kahden viikon harjoitusleirillä ja joka…

Grilli kuumaksi! Grillattua broilerin rintaa ja uunipunajuuria fetan kera

kategoriassa Blogi

Kauan odotettu kesä on täällä, ja moni on siirtynyt kokkaamaan sekä ruokailemaan ulkosalle. Virginon makuöljyt…

Lämpimät sienileivät – herkkuja vaikka muutamasta sienestä!

kategoriassa Blogi

Syksyn sienisato on erinomainen, ja nyt alkaa kantarellien ohella maasta putkahtaa mm. herkkutatteja. Vaikka löytäisit…