header

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kalaleivat crop

kalaleivat1Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien noutopöydässä. Kalaleipä on myös mainio alkuruoka päivälliselle.

Leivät voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan ja suojata kelmulla. Erityisen herkullisia leivistä tulee, kun leivot saaristolaisleivän itse vaikkapa juhlia edeltävänä päivänä.

Kalalla päällystetyt leivät
1 saaristolaisleipä
1 dl kevytvoita
2 pkt graavia siikaa
2 pkt kylmäsavulohta
1 salaatinkerä
2 sitruunaa
hiukan roseepippuria
1 ruukku tilliä
Virgino Rosmariiniöljyä

Leikkaa leipä viipaleiksi ja voitele viipaleet Virginosta tehdyllä kevytvoilla (voit myös käyttää voita tai margariinia). Pane jokaiselle viipaleelle salaatinlehti sekä ruusukkeet tai viipaleet molemmista kaloista.

Pirskota päälle hiukan Rosmariiniöljyä ja sitruunamehua. Murskaa roseepippuria ja ripota leiville. Koristele sitruunaviipaleella ja tillinoksalla.

Katso saaristolaisleivän resepti tästä
Katso kevytvoin resepti tästä
Sitruunakevytvoin resepti tästä

Pin It

Kotitalousopettajien leivontaillassa tehtiin joulubageleita ja saaristolaissämpylöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettajat Elina Brodkin ja Sanni Mielonen pitivät Varsinais-Suomen Kotitalousopettajat ry:lle jouluisen leivontaillan, jossa tehtiin yhdessä,…

Grillilautanen rakentuu bratwursteista, lihapullista ja perunaviipaleista

kategoriassa Blogi

Grillatun ruoan tuoksu houkuttelee ja tekee kesäillasta juhlan. Grillilautasen voi koota monenlaisista aineksista, myös vaikkapa…

Karppaa viisaasti, valitse öljyt

kategoriassa Ajankohtaista

Viisaasti karpatessa suositaan kasvirasvoja, kuten kylmäpuristettua rypsiöljyä, sekä nautitaan runsaasti proteiinia joka pitää kylläisenä ja…