header

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kalaleivat crop

kalaleivat1Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien noutopöydässä. Kalaleipä on myös mainio alkuruoka päivälliselle.

Leivät voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan ja suojata kelmulla. Erityisen herkullisia leivistä tulee, kun leivot saaristolaisleivän itse vaikkapa juhlia edeltävänä päivänä.

Kalalla päällystetyt leivät
1 saaristolaisleipä
1 dl kevytvoita
2 pkt graavia siikaa
2 pkt kylmäsavulohta
1 salaatinkerä
2 sitruunaa
hiukan roseepippuria
1 ruukku tilliä
Virgino Rosmariiniöljyä

Leikkaa leipä viipaleiksi ja voitele viipaleet Virginosta tehdyllä kevytvoilla (voit myös käyttää voita tai margariinia). Pane jokaiselle viipaleelle salaatinlehti sekä ruusukkeet tai viipaleet molemmista kaloista.

Pirskota päälle hiukan Rosmariiniöljyä ja sitruunamehua. Murskaa roseepippuria ja ripota leiville. Koristele sitruunaviipaleella ja tillinoksalla.

Katso saaristolaisleivän resepti tästä
Katso kevytvoin resepti tästä
Sitruunakevytvoin resepti tästä

Pin It

Itsetehty granola-muromysli – aamun paras!

kategoriassa Blogi

Granola on valmiina ostettuna aika hintavaa, mutta sitä on helppo tehdä itse. Samalla saa taatusti…

Avocado on terveellinen, mutta samat rasvahapot saa ekologisemmin rypsiöljystä

kategoriassa Ajankohtaista

Hufvudstadsbladetin artikkelissa 24.9.2017 kerrotaan, että suomalaiset kuluttavat avocadoja enemmän kuin koskaan, ja kulutuksen oletetaan edelleen…

Gluteenittomat ja maidottomat mokkapalat maistuvat jokaiselle

kategoriassa Blogi

Mokkapalat on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen lasten suosikki ja varma tarjottava sekä myyntiartikkeli juhlissa, illanvietoissa,…