header

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kalaleivat crop

kalaleivat1Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien noutopöydässä. Kalaleipä on myös mainio alkuruoka päivälliselle.

Leivät voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan ja suojata kelmulla. Erityisen herkullisia leivistä tulee, kun leivot saaristolaisleivän itse vaikkapa juhlia edeltävänä päivänä.

Kalalla päällystetyt leivät
1 saaristolaisleipä
1 dl kevytvoita
2 pkt graavia siikaa
2 pkt kylmäsavulohta
1 salaatinkerä
2 sitruunaa
hiukan roseepippuria
1 ruukku tilliä
Virgino Rosmariiniöljyä

Leikkaa leipä viipaleiksi ja voitele viipaleet Virginosta tehdyllä kevytvoilla (voit myös käyttää voita tai margariinia). Pane jokaiselle viipaleelle salaatinlehti sekä ruusukkeet tai viipaleet molemmista kaloista.

Pirskota päälle hiukan Rosmariiniöljyä ja sitruunamehua. Murskaa roseepippuria ja ripota leiville. Koristele sitruunaviipaleella ja tillinoksalla.

Katso saaristolaisleivän resepti tästä
Katso kevytvoin resepti tästä
Sitruunakevytvoin resepti tästä

Pin It

Kasviskaalikääryleet maistuvat sadonkorjuuaikaan

kategoriassa Blogi

Kaalikääryleitä voi näperrellä vaikka talkoina perheen ja ystävien kanssa! Kasviskaalikääryleiden täytteeksi sopivat monipuolisesti erilaiset kasvikset…

Rosmariinilla maustettuja hirvenlihapullia juuresmuusin kanssa

kategoriassa Blogi

Syksy on riistaruokien ja juuresten sesonkia! Kokeilin Virginon uutta rosmariiniöljyä hirvenlihapulliin, ja lopputulos oli todella…

Punajuuririsotto - jouluruokaa uudella tavalla!

kategoriassa Blogi

Punajuuri on perinteinen joulun juures, mutta siitä saa myös herkullista risottoa. Vuohenjuustolla maustettu punajuuririsotto sopii…