header

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kalaleivat crop

kalaleivat1Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien noutopöydässä. Kalaleipä on myös mainio alkuruoka päivälliselle.

Leivät voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan ja suojata kelmulla. Erityisen herkullisia leivistä tulee, kun leivot saaristolaisleivän itse vaikkapa juhlia edeltävänä päivänä.

Kalalla päällystetyt leivät
1 saaristolaisleipä
1 dl kevytvoita
2 pkt graavia siikaa
2 pkt kylmäsavulohta
1 salaatinkerä
2 sitruunaa
hiukan roseepippuria
1 ruukku tilliä
Virgino Rosmariiniöljyä

Leikkaa leipä viipaleiksi ja voitele viipaleet Virginosta tehdyllä kevytvoilla (voit myös käyttää voita tai margariinia). Pane jokaiselle viipaleelle salaatinlehti sekä ruusukkeet tai viipaleet molemmista kaloista.

Pirskota päälle hiukan Rosmariiniöljyä ja sitruunamehua. Murskaa roseepippuria ja ripota leiville. Koristele sitruunaviipaleella ja tillinoksalla.

Katso saaristolaisleivän resepti tästä
Katso kevytvoin resepti tästä
Sitruunakevytvoin resepti tästä

Pin It

Jaakko Kolmonen, 70 vuotta: Terveenä kaiken ikää

kategoriassa Ajankohtaista

Legendaarinen keittiömestari, opetusneuvos Jaakko Kolmonen täytti pyöreät 70 vuotta toukokuun alussa. – Vietin syntymäpäivääni ukkina.…

Juustofondue kruunaa illanistujaiset

kategoriassa Blogi

Juustofonduen teko onnistuu hyvin myös ilman fonduepataa, ja on erinomaista tarjottavaa illanistujaisiin. Tärkeää on muistaa,…

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

kategoriassa Blogi

Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla. Ruoka-annokset ovat todella…