header

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kalaleivat crop

kalaleivat1Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien noutopöydässä. Kalaleipä on myös mainio alkuruoka päivälliselle.

Leivät voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan ja suojata kelmulla. Erityisen herkullisia leivistä tulee, kun leivot saaristolaisleivän itse vaikkapa juhlia edeltävänä päivänä.

Kalalla päällystetyt leivät
1 saaristolaisleipä
1 dl kevytvoita
2 pkt graavia siikaa
2 pkt kylmäsavulohta
1 salaatinkerä
2 sitruunaa
hiukan roseepippuria
1 ruukku tilliä
Virgino Rosmariiniöljyä

Leikkaa leipä viipaleiksi ja voitele viipaleet Virginosta tehdyllä kevytvoilla (voit myös käyttää voita tai margariinia). Pane jokaiselle viipaleelle salaatinlehti sekä ruusukkeet tai viipaleet molemmista kaloista.

Pirskota päälle hiukan Rosmariiniöljyä ja sitruunamehua. Murskaa roseepippuria ja ripota leiville. Koristele sitruunaviipaleella ja tillinoksalla.

Katso saaristolaisleivän resepti tästä
Katso kevytvoin resepti tästä
Sitruunakevytvoin resepti tästä

Pin It

Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään

kategoriassa Ajankohtaista

Hahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa. Virgino-rypsiöljy…

Elämä voi muuttua - Kotitalousopettaja Taina Mäntylä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja Taina Mäntylä on vuoden aikana aloittanut mieluisan liikuntaharrastuksen, muuttanut ruokavaliotaan ja ruokarytmiään. Hän on…

Linolihappo on hyväksi terveydelle

kategoriassa Ajankohtaista

Harvardin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan sepelvaltimotaudin ja sydänkuoleman vaara vähenee, kun voi vaihdetaan kasviöljyyn, esimerkiksi…