header

Ihanaa tuoretta ranskanleipää

Olemme tottuneet kuulemaan, että valkoisen vehnän nauttiminen on syntiä. Pieni synninteko on kuitenkin aina silloin tällöin enemmän kuin paikallaan.

Itse leivottu ranskanleipä on todella herkullista juuri uunista otettuna. Kuten leivonnassa usein, niin tämänkin herkun ainekset ovat hyvin edullisia.

3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Laita muut raaka-aineet vettä lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää kädenlämpöinen vesi ohuena nauhana. Vaivaa 10 minuuttia. Jos leivot leivän käsin, mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa 15 minuuttia. Muotoile taikina palloksi ja painele rypsiöljyllä voideltuun leipävuokaan. Nostata leipä kaksinkertaiseksi liinan alla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Pin It

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kategoriassa Blogi

Loppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä! Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta…

Kurpitsapannu

kategoriassa Blogi

Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä,…

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

kategoriassa Ajankohtaista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.…