header

Ihanaa tuoretta ranskanleipää

Olemme tottuneet kuulemaan, että valkoisen vehnän nauttiminen on syntiä. Pieni synninteko on kuitenkin aina silloin tällöin enemmän kuin paikallaan.

Itse leivottu ranskanleipä on todella herkullista juuri uunista otettuna. Kuten leivonnassa usein, niin tämänkin herkun ainekset ovat hyvin edullisia.

3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Laita muut raaka-aineet vettä lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää kädenlämpöinen vesi ohuena nauhana. Vaivaa 10 minuuttia. Jos leivot leivän käsin, mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa 15 minuuttia. Muotoile taikina palloksi ja painele rypsiöljyllä voideltuun leipävuokaan. Nostata leipä kaksinkertaiseksi liinan alla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Pin It

Maistuvaa arkiruokaa: peruna-tonnikalalaatikko

kategoriassa Blogi

Joulun juhlakausi on ohi, ja ainakin meidän perheessä kukkaron pohja häämöttää. Nyt on aika valmistaa…

Gluteeniton tomaattipiirakka illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Kun yksi vieraista noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, on helpointa tehdä gluteeniton piirakka koko porukalle. Gluteenittomat tuotteet…

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…