header

Ihanaa tuoretta ranskanleipää

Olemme tottuneet kuulemaan, että valkoisen vehnän nauttiminen on syntiä. Pieni synninteko on kuitenkin aina silloin tällöin enemmän kuin paikallaan.

Itse leivottu ranskanleipä on todella herkullista juuri uunista otettuna. Kuten leivonnassa usein, niin tämänkin herkun ainekset ovat hyvin edullisia.

3 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1/4 pkt tuorehiivaa

Laita muut raaka-aineet vettä lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää kädenlämpöinen vesi ohuena nauhana. Vaivaa 10 minuuttia. Jos leivot leivän käsin, mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa 15 minuuttia. Muotoile taikina palloksi ja painele rypsiöljyllä voideltuun leipävuokaan. Nostata leipä kaksinkertaiseksi liinan alla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Pin It

Kookosöljyä vain kohtuudella

kategoriassa Ajankohtaista

Kookosöljy sopii maultaan esimerkiksi itämaisiin ruokiin, mutta monikaan ei tule ajatelleeksi, että siinä on yhtä…

Juomavinkki pääsiäispöytään

kategoriassa Ajankohtaista

"Lampaan kanssa sopii erinomaisesti joku lempeä punaviini, esimerkiksi Shiraz Australiasta tai Chiilestä", vinkkaa Virginon toimitusjohtaja…

Maailman helpoin marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Sain kainon pyynnön leipoa jotain makeaa partiolaisten kahvilaan, enkä hennonnut kieltäytyä, vaikka päivä olikin kiireinen.…