header

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää arkiruokaa ja jälkiruuaksi vaikkapa marjakiisseliä.

Tonnikalalaatikko on edullinen, helppo ja nopea - sekä terveellistä ja hyvää :)

3 dl pitkäjyväistä, tummaa riisiä
6 dl vettä
1 kasvis- tai kalaliemikuutio
2 dl pippurilla maustettua ruokakermaa
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk tonnikalaa vedessä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
1/3 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta (emmental)

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, liuota mukaan liemikuutio. Valuta tonnikala ja tomaatit. Sekoita kulhossa kaikki aineet juustoraastetta lukuun ottamatta. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Pin It

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Omega-3 edistää näön kehitystä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva dokosaheksaeenihappo DHA myötävaikuttaa vauvan näön kehitykseen. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA hyväksyi terveysväitteen alkuvuodesta 2009.…

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin…