header

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää arkiruokaa ja jälkiruuaksi vaikkapa marjakiisseliä.

Tonnikalalaatikko on edullinen, helppo ja nopea - sekä terveellistä ja hyvää :)

3 dl pitkäjyväistä, tummaa riisiä
6 dl vettä
1 kasvis- tai kalaliemikuutio
2 dl pippurilla maustettua ruokakermaa
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk tonnikalaa vedessä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
1/3 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta (emmental)

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, liuota mukaan liemikuutio. Valuta tonnikala ja tomaatit. Sekoita kulhossa kaikki aineet juustoraastetta lukuun ottamatta. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Pin It

Puhdasta ruokaa suoraan luonnosta

kategoriassa Ajankohtaista

"Lähellä kasvatettu ruoka on ihmiselle terveellisintä. Kuten suomalainen kala ja rypsiöljy, joista saatavia rasvahappoja tarvitsemme…

Paahdettuja kastanjoita sitruunakevytvoin kera

kategoriassa Blogi

Ihastuin paahdettuihin kastanjoihin Lontoossa, missä niitä myydään kärryistä monessa kadunkulmassa. Kastanjoita on helppo paahtaa myös…

Kotitalousopettaja, ruokatoimittaja ja kahvilanpitäjä Marita Suontausta: Kahvila Suvannon suosio yllätti

kategoriassa Ajankohtaista

Marita Suontausta kokkaa Suvanto-kahvilassa herkullisia keittoja, puuroja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kotona ruuanlaitossa on…