header

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää arkiruokaa ja jälkiruuaksi vaikkapa marjakiisseliä.

Tonnikalalaatikko on edullinen, helppo ja nopea - sekä terveellistä ja hyvää :)

3 dl pitkäjyväistä, tummaa riisiä
6 dl vettä
1 kasvis- tai kalaliemikuutio
2 dl pippurilla maustettua ruokakermaa
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk tonnikalaa vedessä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
1/3 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta (emmental)

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, liuota mukaan liemikuutio. Valuta tonnikala ja tomaatit. Sekoita kulhossa kaikki aineet juustoraastetta lukuun ottamatta. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Pin It

Riisipuurosta syntyy tuunaamalla herkullinen jälkiruoka

kategoriassa Blogi

Riisipuuro on jo sinänsä herkullista ja kuuluu joulunaikaan. Luovuutta käyttämällä ja ohjetta muuntelemalla puurosta valmistuu…

Lapsille suomalaista superruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Vanhemmat kokkaavat perheen pienimmillekin trendiruokia. Asiantuntijoiden mukaan kaikki superruuat eivät kuitenkaan sovi lapsille. Tässäkin suhteessa…

Rypsiöljyllä tutkitusti terveysvaikutuksia

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyä saadaan rypsin siemenistä puristamalla. Sitä voi käyttää monipuolisesti ja sen rasvahappokoostumus on erittäin terveellinen,…