header

Maanantain hyvää arkiruokaa - tonnikalalaatikko

Elämä on ihanaa, jos sen oikein oivaltaa - myös maanantaisin. Silloin laitan usein jotain hyvää arkiruokaa ja jälkiruuaksi vaikkapa marjakiisseliä.

Tonnikalalaatikko on edullinen, helppo ja nopea - sekä terveellistä ja hyvää :)

3 dl pitkäjyväistä, tummaa riisiä
6 dl vettä
1 kasvis- tai kalaliemikuutio
2 dl pippurilla maustettua ruokakermaa
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk tonnikalaa vedessä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
1/3 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta (emmental)

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, liuota mukaan liemikuutio. Valuta tonnikala ja tomaatit. Sekoita kulhossa kaikki aineet juustoraastetta lukuun ottamatta. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Pin It

Pellillinen pizzaa erilaisilla täytteillä

kategoriassa Blogi

Kun olin lapsi, äitini valmisti usein ison pizzan uunipellillä. Kotitekoinen pizza iltapalana tuntui aina juhlahetkeltä,…

Grillissä voi tehdä mitä vain – vaikka rosvopaistia!

kategoriassa Ajankohtaista

Keittiömestari Kim Palhus viihtyy kesällä parhaiten grillin ääressä, ja kehittää koko ajan uusia ideoita grilliherkuiksi.

Chili-suklaakuppikakut

kategoriassa Blogi

Lomalla on aikaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Oma 11-vuotias poikani rakastaa chiliä, ja Virginon…