header

Pasta Al Dente vai miten se meni

Italia on kyllä pastan luvattu maa. Olen täällä ampumahiihtomaajoukkueen kanssa kahden viikon harjoitusleirillä ja joka ikisestä lounas ja päivällispöydästä on löytynyt pasta vaihtoehto. Se täytyy kyllä todeta, että osaa ne kyllä sitä tehdäkin. On nimittäin maukasta!

Italialainen ruokakulttuuri on kyllä maistamisen arvoinen. Jos italialaiset on pastan perään, niin suomalaiset on kahvin perään. Ja samanlaista kahvia ei saa ulkomailla mitä Suomesta. Kai se niin on, että se mihin tottuu, niin siitä haluaa pitää kiinni. Ensi vuoden maaliskuussa on Kontiolahdella ampumahiihdon MM-kisat. Italialaiset ovat ottamassa mukaan oman kokin. Siinä keittiössä voi aamuisin käydä melkoinen sutina.

Kuinkas muutenkaan niin reseptikin liittyy pastaan. Paksumpana kastikkeena sitä voi käyttää myös pizzoissa.

Tomaatti-valkosipulikastike pastalle
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
1-2 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
n. 1 tl täysruokosokeria

Hienonna sipulit. Kuullota öljyssä miedossa lämmöllä kattilassa, kunnes sipulit pehmiää. Lisää paseeratut tomaatit, vesi, puolikas kasvisliemikuutio ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10-15min. Lisää tarvittaessa vettä, ettei kastike sakene liikaa. Tarjoile pastan kanssa ja koristele basilikalla.

Pin It

Gluteenittomat tortillat ja tulinen jauhelihakastike

kategoriassa Blogi

Jouluruuat kyllästyttävät jo. Uutena vuotena ja loppiaisena maistuvat itse tehdyt tortillat tulisen täytteen kera. Keliakia…

Heinähommista MM-kisoihin

kategoriassa Blogi

En muista milloin olisin ollu noin puhki kauden jälkeen. Toukokuu meni vielä fiilispohjalta. Kävin lenkillä,…

Jopa kolmannes syövistä voitaisiin välttää hyvän ruokavalion avulla

kategoriassa Ajankohtaista

Uutuuskirja esittelee 15 ruokaa, jotka voivat auttaa ehkäisemään syöpää. Tärkeintä on kuitenkin ruokavalion kokonaisuus. Aiheesta…