header

Pasta Al Dente vai miten se meni

Italia on kyllä pastan luvattu maa. Olen täällä ampumahiihtomaajoukkueen kanssa kahden viikon harjoitusleirillä ja joka ikisestä lounas ja päivällispöydästä on löytynyt pasta vaihtoehto. Se täytyy kyllä todeta, että osaa ne kyllä sitä tehdäkin. On nimittäin maukasta!

Italialainen ruokakulttuuri on kyllä maistamisen arvoinen. Jos italialaiset on pastan perään, niin suomalaiset on kahvin perään. Ja samanlaista kahvia ei saa ulkomailla mitä Suomesta. Kai se niin on, että se mihin tottuu, niin siitä haluaa pitää kiinni. Ensi vuoden maaliskuussa on Kontiolahdella ampumahiihdon MM-kisat. Italialaiset ovat ottamassa mukaan oman kokin. Siinä keittiössä voi aamuisin käydä melkoinen sutina.

Kuinkas muutenkaan niin reseptikin liittyy pastaan. Paksumpana kastikkeena sitä voi käyttää myös pizzoissa.

Tomaatti-valkosipulikastike pastalle
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
1-2 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
n. 1 tl täysruokosokeria

Hienonna sipulit. Kuullota öljyssä miedossa lämmöllä kattilassa, kunnes sipulit pehmiää. Lisää paseeratut tomaatit, vesi, puolikas kasvisliemikuutio ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10-15min. Lisää tarvittaessa vettä, ettei kastike sakene liikaa. Tarjoile pastan kanssa ja koristele basilikalla.

Pin It

Ikisuosikki – mokkapalat!

kategoriassa Blogi

Mokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee…

Sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin

kategoriassa Ajankohtaista

"Jokaisen sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin. Kunnon suomalainen ruokavalio rypsiöljyllä ryyditettynä edistää terveyttä. Kotimainen…

Luulolla ei ole asiaa tiedon rinnalle

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan lehdessä 2/2018 kolesterolista.