header

Ensikosketus lumeen

Sain olla koko perheen voimin Muoniossa ensilumen leirillä. Ja todellakin se oli sanansa mukaisesti ensilumen leiri.

Aikaisempina vuosina olen hiihtänyt lokakuun leirillä lumella joko kotimaassa tai ulkomailla. Tänä vuonna päädyttiin lokakuun leiripaikan valinnassa hyvään kesäharjoittelupaikkaan.

Ensimmäisellä hiihtolenkillä Muoniossa olo oli kuin bambi liukkaalla jäällä. Koko treenin ajan huvitti itseä, että tätäkö tämä sitten on. Äkkiä siihenkin tottuu. Seuraava treeni menikin jo vanhasta muistista. Siirryttäessä rullilta sukselle suurin ero on toki pituudessa, mutta myös siinä että suksi liukuu joka suuntaan. Joutuu tekemään nilkalla ja jalalla paljon enemmän töitä tasapainon pitämiseksi.

Olosuhteet Muoniossa oli lumiset. Lunta ei kuitenkaan ollut niin paljoa, että muualla olisi päässyt hiihtämään kuin tykkiladulla. Kuitekin yksi leirin parhaista harjoituksista oli kolmetuntinen sauvakävely pitkin tunturia melkein 20 asteen pakkasessa auringon paistaessa. Henkistä energiaa ja akkujen latausta! Luonto näytti taas parhaita puoliaan.

Opiskeluaikana asuin siskoni kanssa kimppakämpässä. Tehtiin silloin tällöin teeleipiä iltapalaksi. Helppo ja nopea leipä.

Teeleipä
2 dl täysjyvä kaurahiutaleita
2 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
2 dl tankkimaitoa
3 rkl Virginon kylmäpuristettua öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja öljy mahdollisimman vähän sekoittaen. Jaa taikina pellille 4-6 kasaan. Taputtele leiviksi ja painele muutaman kerran haarukalla. Paista 225 asteessa n. 15min.

Pin It

Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille

kategoriassa Blogi

Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa. Jos leivot…

Valitse rasvat oikein - terveytesi parhaaksi

kategoriassa Ajankohtaista

Vuoden ensimmäisessä Kunto Plus -lehdessä opastetaan löytämään parhaat rasvat niin paistamiseen, leivontaan, salaattiin kuin leivälle…

Vellamo-ravintolan omistaja Sanna Virtanen:

kategoriassa Ajankohtaista

Ruoka-ala on minulle unelma-ammatti Yrittäjyys ruoka-alalla teettää paljon työtä mutta myös onnistumisen elämyksiä. Sanna Virtanen…