header

Rypsiöljyssä paistettu Halloumi-juusto vie kielen - Reseptikilpailun voittajat

virgino makua arkeen isompiVirginon reseptikisaan saatiin yli 250 vastausta. Lukuisien tasokkaiden reseptien joukosta raati valitsi kuusi herkullista ruokaohjetta palkintosijoille.

Voiton vei kesäisellä Halloumi-juustosalaatillaan Maria Waltari Turusta. Onnea voittajille!

Halloumi-juustosalaatti oli raadin mielestä helppotekoinen, kaunis ja todella maukas. Juustoa ja vihanneksia sisältävä salaatti sopii kesäiseksi lounaaksi sellaisenaan, kivennäisveden sekä patongin tai ruisleivän kera. Se on myös hyvä lisuke niin liha-, broileri- kuin kalaruoillekin. Juustoviipaleiden paistaminen Virgino-rypsiöljyssä onnistui hyvin, ja juuston maku kävi erinomaisesti yksiin salaatissa olevan avokaadon kera. Salaattiohje toi Marialle kisan pääpalkinnon, kuntokartoitusvuorokauden kahdelle Kisakallion urheiluopistossa!

Viisi seuraavaa voittivat kisassa tyylikkään Iittalan öljykarahvin ja Virgino-tuotteita. Janne Halminen Tampereelta osallistui kisaan merellisellä pizzalla, jonka taikinassa on ruisjauhoja sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä, ja täytteessä kalaa, äyriäisiä, kasviksia sekä kevytjuustoraastetta. Pizzakin voi olla terveellistä!

Maksaa, linssejä, basilikalohta ja porkkanamuffinsseja

Heikki Möttönen Naantalista lähetti kilpailuun kokonaisen ateriakokonaisuuden ohjeet. Paistettu maksa, italialaistyylinen hernerisotto ja haudutettu punasipuli puolukoiden kera sopivat hienosti yhteen ja täydensivät toisiaan. Kylmäpuristetun rypsiöljyn maku ja ominaisuudet toimivat maksaviipaleiden paistamisessa erittäin hyvin.

Minna Kelloniemi Turusta osallistui yhdellä kisan monista kasvisruokaresepteistä, kasvis-linssipadalla. Linsseistä, kasviksista ja rypsiöljystä syntyy hyvien mausteiden kera edullinen, helppotekoinen ja terveellinen sekä täyttävä ateria.

Porilaisen Jaana Salmelan reseptissä mehevä, basilikanmakuinen uunilohi sai kaverikseen paprikasta, purjosta ja sipulista haudutetun kasvishöystön. Ruoka oli houkuttelevan näköistä ja maukasta, ja lisäksi annoksessa on hyviä omega-3-rasvahappoja sekä kalasta että kylmäpuristetusta rypsiöljystä!

Sokerina pohjalla voittajakuusikossa olivat Turun läänin Koskella asuvan Anja Heikkilän suussasulavat porkkanamuffinsit. Porkkanaraasteesta, rypsiöljystä, mantelirouheesta, jauhoista ja munista syntyy mehevä taikina, ja kevyttuorejuustosta valmistettu kuorrutus oli sekä kaunis että herkullinen.

Kaiken kaikkiaan kisaan osallistuneet reseptit olivat erittäin monipuolisia. Pääraaka-aineena oli niin lihaa, kalaa, broileria kuin kasviksiakin. Ohjeiden kirjo ulottui alkuruoista ja pikkusuolaisista pääruokiin, suolaisiin piirakoihin ja makeisiin leivonnaisiin. Kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy taipuu moneen!

Reseptit:
Halloumi-juustosalaatti
Kasvis-linssipata
Merellinen pitsa
Maksaa venetsialaisittain                                                                                                                                                                                                      Hernerisottoa ja haudutettua punasipulia
Basilikalohi ja vihanneshöystö
Porkkanamuffinsit

Pin It

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Korvaa kalliit superfoodit kotimaisilla ruoka-aineilla

kategoriassa Ajankohtaista

Superfoodiksi kutsutaan ruokia, joilla on erityisen hyvä ravintosisältö. Ala vilisee väitteitä tuotteiden terveysvaikutuksista, mutta Helsingin…

Vietnamilainen pho-keitto on kuumaa ja mausteista

kategoriassa Blogi

Vietnamilainen keittiö on tämän hetken kiinnostavimpia. Maukas liemi on trendikkään pho-keiton perusta. Siihen käytetään paljon…