header

Ikisuosikki – mokkapalat!

Blogi mokkapalatMokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee helposti puoli pellillistä, ellei pidä varaansa!

Kun leivon näitä poikani yleisurheilukisojen puffettiin, joudun aina tekemään toisen pellillisen kotiin :)

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
¾ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää öljy ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään ja lisää voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele nonparelleilla ja leikkaa ruuduiksi.

Pin It

Terveellistä ja ympäristöystävällistä ruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

MTT:n uusi vertailu kertoo mitä syödä, jos haluaa ruuan olevan sekä terveellistä että ympäristöystävällistä. Tähän…

Facebook kilpailu on päättynyt

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Facebook kesäkisa on päättynyt ja voittajat ovat selvitetty.

Välttämättömät rasvahapot rypsiöljystä – 2 rkl päivässä riittää

kategoriassa Ajankohtaista

Maku-lehdessä 7/2016 on artikkeli, jossa vertaillaan rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Aikuinen saa päivän välttämättömät rasvahapot täyteen…