header

Ikisuosikki – mokkapalat!

Blogi mokkapalatMokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee helposti puoli pellillistä, ellei pidä varaansa!

Kun leivon näitä poikani yleisurheilukisojen puffettiin, joudun aina tekemään toisen pellillisen kotiin :)

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
¾ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää öljy ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään ja lisää voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele nonparelleilla ja leikkaa ruuduiksi.

Pin It

Cookies-pikkuleivät Ameriikan malliin

kategoriassa Blogi

Kuppikakkujen ohella toinen USA:n lahja maailmalle on tietysti cookies-pikkuleivät. Olin vaihto-oppilaana Ohiossa, Conneaut-nimisessä pikkukaupungissa 18-vuotiaana,…

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…