header

Ikisuosikki – mokkapalat!

Blogi mokkapalatMokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee helposti puoli pellillistä, ellei pidä varaansa!

Kun leivon näitä poikani yleisurheilukisojen puffettiin, joudun aina tekemään toisen pellillisen kotiin :)

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
¾ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää öljy ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään ja lisää voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele nonparelleilla ja leikkaa ruuduiksi.

Pin It

Hengähdystauko

kategoriassa Blogi

Treenatessa ulkona tuntuu ihan syyskuulta, mutta vilkaisemalla kalenteriin siellä lukeekin joulukuu. Pari talvea sitten oli…

Paistetut ahvenet, sitruunamuusi ja maa-artisokkalastut

kategoriassa Blogi

Voiko perunan ystävälle olla parempaa kuin sitruunamuusi! Sitruunalla maustettu perunasose maistuu etenkin kalan ja kasvisruokien…

Reseptikisassa menestynyt Sari Nieminen: Virginoa joka päivä

kategoriassa Ajankohtaista

Sari Niemisen perheessä Kausalassa käytetään kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin puuronsilmänä sen kotimaisuuden ja terveellisyyden takia. Sari…