Mokkapalat ovat suosittuja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Ja ovathan ne todella herkullisia, yhden sijaan menee helposti puoli pellillistä, ellei pidä varaansa!
Kun leivon näitä poikani yleisurheilukisojen puffettiin, joudun aina tekemään toisen pellillisen kotiin :)
Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
¾ dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää öljy ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään ja lisää voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele nonparelleilla ja leikkaa ruuduiksi.