header

Lohta sinihomejuustopastan kera

pasta ja lohiOlen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset.

Mehevä lohimedaljonki tulee yleensä tarjottua perunoiden tai perunasoseen tai kenties uunijuuresten kanssa. Lohen kaveriksi sopii hyvin myös sinihomejuustolla maustettu pasta.

Täyttävä ja herkullinen, helppotekoinen illallinen! Tämä ateria on niin ruokaisa, että jälkiruuaksi riittää esimerkiksi pieni kuppi vahvaa kahvia ja suklaakonvehti tai hedelmä.


Lohta ja sinihomejuustopastaa
4 lohimedaljonkia
Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Nosta medaljongit öljyllä voideltuun uunivuokaan. Puserra päälle vähän sitruunamehua ja valuta pinnalle pikkusen öljyä. Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla.

Kypsennä medaljonkeja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Lohimedaljongit voi myös grillata.

Sinihomejuustopasta:
250 g nauhapastaa (tagliatelle)
2½ dl ruokakermaa
250 g sinihomejuustoa (esim. Castello Blue)
1 rkl vehnäjauhoja
250 g kirsikkatomaatteja
½ rkl Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä
rucolaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.

Kuumenna ruokakerma kattilassa. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Sekoita vehnäjauhot pieneen määrään vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna noin 3 minuuttia.

Lisää kirsikkatomaatit uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle öljyä. Paista uunissa 5-7 minuuttia.

Sekoita pasta juustokastikkeen ja kirsikkatomaattien kanssa.

Kokoa annokset laittamalla syvälle lautaselle pastaa ja kirsikkatomaatteja, päälle lohimedaljonki. Koristele annokset rucolalla.

Pin It

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

kategoriassa Blogi

Vihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian…

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…

Suomi 100 juhlamenun toinen suunnittelija Kim Palhus:

kategoriassa Ajankohtaista

Vuodenajat, yhdessä syöminen ja kotimaiset raaka-aineet kunniaan Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan…