header

Lohta sinihomejuustopastan kera

pasta ja lohiOlen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset.

Mehevä lohimedaljonki tulee yleensä tarjottua perunoiden tai perunasoseen tai kenties uunijuuresten kanssa. Lohen kaveriksi sopii hyvin myös sinihomejuustolla maustettu pasta.

Täyttävä ja herkullinen, helppotekoinen illallinen! Tämä ateria on niin ruokaisa, että jälkiruuaksi riittää esimerkiksi pieni kuppi vahvaa kahvia ja suklaakonvehti tai hedelmä.


Lohta ja sinihomejuustopastaa
4 lohimedaljonkia
Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Nosta medaljongit öljyllä voideltuun uunivuokaan. Puserra päälle vähän sitruunamehua ja valuta pinnalle pikkusen öljyä. Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla.

Kypsennä medaljonkeja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Lohimedaljongit voi myös grillata.

Sinihomejuustopasta:
250 g nauhapastaa (tagliatelle)
2½ dl ruokakermaa
250 g sinihomejuustoa (esim. Castello Blue)
1 rkl vehnäjauhoja
250 g kirsikkatomaatteja
½ rkl Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä
rucolaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.

Kuumenna ruokakerma kattilassa. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Sekoita vehnäjauhot pieneen määrään vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna noin 3 minuuttia.

Lisää kirsikkatomaatit uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle öljyä. Paista uunissa 5-7 minuuttia.

Sekoita pasta juustokastikkeen ja kirsikkatomaattien kanssa.

Kokoa annokset laittamalla syvälle lautaselle pastaa ja kirsikkatomaatteja, päälle lohimedaljonki. Koristele annokset rucolalla.

Pin It

Luomukauneutta, terveyttä ja hyvinvointia - Kauneudenhoitoa Virginolla

kategoriassa Ajankohtaista

Moni tietää, että rypsiöljyn nauttiminen paitsi parantaa terveyttä, vaikuttaa edullisesti ulkonäköönkin. Talviaikaan kuivuva tai atooppinen…

Nautitaan täydellä sydämellä! - Terveydenhoitaja Marja-Liisa Heino

kategoriassa Ajankohtaista

Terveydenhoitaja, Kiipulan sydänkurssien vastaavan työstä vastikää eläkkeelle jäänyt Marja-Liisa Heino on niin iloinen, vauhdikas ja…

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.