header

Ruokaisaa nizzansalaattia lounaalle

nizzansalaattiNizzansalaatti on yksi suosikeistani, sillä se on hyvää, terveellistä ja täyttävää ruokaa. Salaatin ainekset ovat erittäin edullisia: perunat, kananmuna, tonnikala ja kasvikset, sekä tietysti laadukas kylmäpuristettu rypsiöljy.

Nizzansalaatin kastikkeeseen kuuluu perinteisesti valkosipulia, mutta yhtä hyvin kastikkeeseen voi käyttää Virgino Valkosipuliöljyä.

Nizzansalaatti
400 g keitettyä perunaa
100 g keitettyjä vihreitä papuja
3 keitettyä munaa
1 sipuli
4 tomaattia
1/2 kurkkua
300 g tonnikalaa vedessä
1 dl mustia oliiveja valutettuna
tuoreen basilikan lehtiä

Kastike:
1/2 dl sitruunamehua
1/2 rkl Dijon-sinappia
1/2 rkl sokeria
2 rkl persiljaa silputtuna
1 dl Virgino Valkosipuliöljyä

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kuori ja viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Valuta tonnikala ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Asettele ainekset laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja ja oliiveja. Lusikoi salaatille kastiketta. Koristele basilikan lehdillä.

Pin It

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…

Bataattia ja kookosta, njams

kategoriassa Blogi

Kookoksen maku ja tuoksu jakaa mielipiteet tasan kahtia. Osa rakastaa sitä, osa ei voi sietää.…

Virgino on Janakkalan vuoden yritys 2012

kategoriassa Ajankohtaista

Janakkalan kunnanhallitus on valinnut Kankaisten Öljykasvit Oy:n vuoden yritykseksi. Hämäläisten viljelijöiden vuonna 1994 perustama yritys,…