header

Kurpitsapannu

kurpitsapannuKurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä, kurpitsaleipää ja -kakkua amerikkalaiseen tyyliin.

Kurpitsasta on myös helppo valmistaa terveellinen ja maukas pääruoka tai lisuke hauduttamalla kurpitsakuutioita pannulla laadukkaassa öljyssä.

Kokeilin maustaa kurpitsapannun Aura-juustomuruilla, ja lopputulos oli herkullinen. Ruoka sopii tarjottavaksi vaikka sadonkorjuujuhlassa!

1 keskikokoinen kurpitsa
½ dl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa
1 dl Aura-juustomuruja
koristeeksi tuoretta rosmariinia

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet (siemenet voi halutessaan paahtaa uunissa pienen öljymäärän kera ja tarjota naposteltavina). Koverra hedelmäliha ja kuutioi.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa keskilämmöllä. Hauduta kurpitsapaloja öljyssä välillä lastalla käännellen noin 15 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.

Mausta ja tarkista maku, lisää halutessasi Aura-juustoa. Ruoka sopii lihan tai broilerin lisukkeeksi sekä myös pääruuaksi esim. keitetyn riisin ja vihreän salaatin kera.

Pin It

Sari Mattila etsii Vuoden Kokkia

kategoriassa Ajankohtaista

ELO-säätiön johtaja Sari Mattila edistää suomalaista ruokakulttuuria niin työssään kuin kotona kokatessaan. Hän käyttää kylmäpuristettua…

Perunaa ja savukalaa omasta maasta ja vesistä

kategoriassa Blogi

Suomalainen, luomu ja lähiruoka on entistä trendikkäämpää ja myös ekologisempaa. Kun ruoka tulee läheltä, kuljetusmatkat…

Grillilautanen rakentuu bratwursteista, lihapullista ja perunaviipaleista

kategoriassa Blogi

Grillatun ruoan tuoksu houkuttelee ja tekee kesäillasta juhlan. Grillilautasen voi koota monenlaisista aineksista, myös vaikkapa…