Kurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä, kurpitsaleipää ja -kakkua amerikkalaiseen tyyliin.
Kurpitsasta on myös helppo valmistaa terveellinen ja maukas pääruoka tai lisuke hauduttamalla kurpitsakuutioita pannulla laadukkaassa öljyssä.
Kokeilin maustaa kurpitsapannun Aura-juustomuruilla, ja lopputulos oli herkullinen. Ruoka sopii tarjottavaksi vaikka sadonkorjuujuhlassa!
1 keskikokoinen kurpitsa
½ dl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa
1 dl Aura-juustomuruja
koristeeksi tuoretta rosmariinia
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet (siemenet voi halutessaan paahtaa uunissa pienen öljymäärän kera ja tarjota naposteltavina). Koverra hedelmäliha ja kuutioi.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa keskilämmöllä. Hauduta kurpitsapaloja öljyssä välillä lastalla käännellen noin 15 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.
Mausta ja tarkista maku, lisää halutessasi Aura-juustoa. Ruoka sopii lihan tai broilerin lisukkeeksi sekä myös pääruuaksi esim. keitetyn riisin ja vihreän salaatin kera.