header

Kurpitsapannu

kurpitsapannuKurpitsat kuuluvat loppusyksyyn. Niistä saa paitsi hienoja syys- ja halloween-koristeita, myös monipuolista ruokaa: sosekeittoa, pikkelsiä, kurpitsaleipää ja -kakkua amerikkalaiseen tyyliin.

Kurpitsasta on myös helppo valmistaa terveellinen ja maukas pääruoka tai lisuke hauduttamalla kurpitsakuutioita pannulla laadukkaassa öljyssä.

Kokeilin maustaa kurpitsapannun Aura-juustomuruilla, ja lopputulos oli herkullinen. Ruoka sopii tarjottavaksi vaikka sadonkorjuujuhlassa!

1 keskikokoinen kurpitsa
½ dl Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa
1 dl Aura-juustomuruja
koristeeksi tuoretta rosmariinia

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet (siemenet voi halutessaan paahtaa uunissa pienen öljymäärän kera ja tarjota naposteltavina). Koverra hedelmäliha ja kuutioi.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa keskilämmöllä. Hauduta kurpitsapaloja öljyssä välillä lastalla käännellen noin 15 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.

Mausta ja tarkista maku, lisää halutessasi Aura-juustoa. Ruoka sopii lihan tai broilerin lisukkeeksi sekä myös pääruuaksi esim. keitetyn riisin ja vihreän salaatin kera.

Pin It

Tee itse terveellisin mysli

kategoriassa Blogi

Mysli on herkkua kylmän luomumaidon tai soijamaidon kera. Kaupan mysleissä vaan on harmillisen paljon suolaa,…

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

kategoriassa Blogi

Pastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa. Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…