header

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kurpitsakeitto1Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa, risottoa, keittoa...

Ei siis kannata heittää kurpitsan sisusta pois lyhtyä kovertaessaan!

Kurpitsasosekeitto on maukas ja lämmittävä ruoka viileällä säällä.

Kurpitsasosekeitto
1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
1 sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 palsternakka
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl yrttisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Leikkaa kurpitsasta hattu. Poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Koverra sitten hedelmäliha kulhoon. Paloittele kurpitsa, sipuli ja palsternakka.

Kuumenna kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.

Lisää kattilaan tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on liuennut. Soseuta keitto aivan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mausteet. Tarkista maku.

Tarjoa kurpitsakeitto vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden kera.

Pin It

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa: Majoneesia saa syödä päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Moni pitää majoneesia epäterveellisenä – syyttä. ”Kotitekoisessa majoneesissa ei ole mitään huonoa”, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti…

Tutkimus: ruokaöljyn maku ja terveellisyys ajavat kirkkaasti hinnan ohi

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaiset kuluttajat asettavat ruokaöljyn maun ja terveellisyyden tärkeimmiksi tekijöiksi öljyä valittaessa. Rypsiöljy on Suomessa ylivoimaisesti…

Pienin muutoksin ruokavalio paremmaksi

kategoriassa Ajankohtaista

Syömme merkittävästi terveellisemmin kuin 30 vuotta sitten, mutta silti ravitsemussuositukset toteutuvat vain harvan ruokavaliossa hyvin.…