header

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kurpitsakeitto1Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa, risottoa, keittoa...

Ei siis kannata heittää kurpitsan sisusta pois lyhtyä kovertaessaan!

Kurpitsasosekeitto on maukas ja lämmittävä ruoka viileällä säällä.

Kurpitsasosekeitto
1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
1 sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 palsternakka
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl yrttisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Leikkaa kurpitsasta hattu. Poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Koverra sitten hedelmäliha kulhoon. Paloittele kurpitsa, sipuli ja palsternakka.

Kuumenna kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.

Lisää kattilaan tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on liuennut. Soseuta keitto aivan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mausteet. Tarkista maku.

Tarjoa kurpitsakeitto vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden kera.

Pin It

Kirsikkainen kerrosjälkiruoka kruunaa aterian

kategoriassa Blogi

Kuinkahan moni minun lisäkseni harrastaa vielä viikonloppuisin kolmen ruokalajin aterioita? Alkuun hyvä keitto, salaatti tai…

Mies Virginon takana - Timo Kämärillä on sata lasissa eläkeiässäkin

kategoriassa Ajankohtaista

Kankaisten öljykasvit Oy:n perustaja Timo Kämäri on uskomattoman hyväkuntoinen ja aktiivinen herrasmies. Hän käyttää kylmäpuristettua…

Kotitalousopettaja, ruokatoimittaja ja kahvilanpitäjä Marita Suontausta: Kahvila Suvannon suosio yllätti

kategoriassa Ajankohtaista

Marita Suontausta kokkaa Suvanto-kahvilassa herkullisia keittoja, puuroja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kotona ruuanlaitossa on…