header

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kurpitsakeitto1Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa, risottoa, keittoa...

Ei siis kannata heittää kurpitsan sisusta pois lyhtyä kovertaessaan!

Kurpitsasosekeitto on maukas ja lämmittävä ruoka viileällä säällä.

Kurpitsasosekeitto
1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
1 sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 palsternakka
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl yrttisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Leikkaa kurpitsasta hattu. Poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Koverra sitten hedelmäliha kulhoon. Paloittele kurpitsa, sipuli ja palsternakka.

Kuumenna kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.

Lisää kattilaan tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on liuennut. Soseuta keitto aivan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mausteet. Tarkista maku.

Tarjoa kurpitsakeitto vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden kera.

Pin It

Vähän parempaa hernekeittoa savuporon kanssa

kategoriassa Blogi

Vihreistä pakasteherneistä syntyy helposti yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Jos keitosta haluaa juhlavaa, esimerkiksi juhla-aterian…

Sienillä täytetyt paprikat ovat satokauden ruokaa parhaimmillaan

kategoriassa Blogi

1980-luvulla suositut täytetyt paprikat ovat tulleet takaisin! Syksyllä tehdään herkullisia sienillä täytettyjä paprikoita, jotka sopivat…

Herkulliset kalaleivät kevään ja kesän juhliin

kategoriassa Blogi

Kylmäsavulohella ja graavilla siialla päällystetyt saaristolaisleipäviipaleet maistuvat niin ristiäisissä ja rippijuhlissa kuin lakkiaisissa ja syntymäpäivien…