header

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kurpitsakeitto1Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa, risottoa, keittoa...

Ei siis kannata heittää kurpitsan sisusta pois lyhtyä kovertaessaan!

Kurpitsasosekeitto on maukas ja lämmittävä ruoka viileällä säällä.

Kurpitsasosekeitto
1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
1 sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 palsternakka
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl yrttisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Leikkaa kurpitsasta hattu. Poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Koverra sitten hedelmäliha kulhoon. Paloittele kurpitsa, sipuli ja palsternakka.

Kuumenna kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.

Lisää kattilaan tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on liuennut. Soseuta keitto aivan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mausteet. Tarkista maku.

Tarjoa kurpitsakeitto vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden kera.

Pin It

Kerää rahaa joukkueelle tai koululuokalle myymällä laadukkaita Virgino-öljyjä!

kategoriassa Ajankohtaista

Seurojen ja koulujen varainkeruuseen on nyt uusi, helppo ja kätevä mahdollisuus. Voit myydä korkealaatuisia, puhtaita…

Tulinen tomaatti-chilipasta lämmittää talvisäällä

kategoriassa Blogi

Mausteiset pastaruuat täyttävät mukavasti talvikaudella – myös kevyemmät kasvispastat. Olen todella innostunut Virginon uusista makuöljyistä,…

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

kategoriassa Blogi

Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla. Ruoka-annokset ovat todella…