header

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kurpitsakeitto1Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa, risottoa, keittoa...

Ei siis kannata heittää kurpitsan sisusta pois lyhtyä kovertaessaan!

Kurpitsasosekeitto on maukas ja lämmittävä ruoka viileällä säällä.

Kurpitsasosekeitto
1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
1 sipuli
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 palsternakka
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl yrttisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Leikkaa kurpitsasta hattu. Poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Koverra sitten hedelmäliha kulhoon. Paloittele kurpitsa, sipuli ja palsternakka.

Kuumenna kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.

Lisää kattilaan tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on liuennut. Soseuta keitto aivan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mausteet. Tarkista maku.

Tarjoa kurpitsakeitto vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden kera.

Pin It

Luomutilan emäntä suosii lähituottajien ruokaa ja aitoja makuja

kategoriassa Ajankohtaista

Jaana Elo on yrittäjä ja luomutilan omistaja. Hän kouluttaa ja konsultoi elintarvikealan toimijoita, pitää kesällä…

Pasta Al Dente vai miten se meni

kategoriassa Blogi

Italia on kyllä pastan luvattu maa. Olen täällä ampumahiihtomaajoukkueen kanssa kahden viikon harjoitusleirillä ja joka…

Maukas broileririsotto raikkaan salaatin kera

kategoriassa Blogi

Italialainen risotto on kuin pyttipannu – sen pääraaka-aineeksi voi laittaa maun mukaan melkein mitä vain:…