header

Rahkatäyte raikastaa mansikka-marenkikakun

mansikka marenkikakku MMarenkilevyistä koottu kakku sopii niillekin, jotka välttävät gluteenia. Kun valitsee laktoosittoman kerman ja rahkan, herkku käy entistä useammalle.

Marengin voi valmistaa itse tai käyttää valmiita marenkilevyjä. Marenki ja mansikkahillo ovat makeita, joten niiden vastapainoksi sopivat rahkatäyte sekä tuoreet marjat.

Ihana kesäherkku valmistuu nopeasti ja helposti, ja se kannattaa tarjota heti kokoamisen jälkeen.

Mansikka-marenkikakku
2 marenkikakkupohjaa
200 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl mansikkahilloa
1 l mansikoita
mintun lehtiä

Marenki (2 kakkupohjaa, halkaisija 24 cm):
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset - ole tarkkana, ettei joukkoon pääse keltuaista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri.

Käytä kahta peltiä ja paista pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Saat samankokoiset pohjat, kun piirrät paperiin ympyrät käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa. Sivele leivinpaperille ohuelti Virgino-rypsiöljyä. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille.

Kiertoilmauunissa sopiva uuninlämpö on 80 astetta ja paistoaika 2,5 tuntia. Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 t 45 min - 2 t. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Valmista rahkatäyte. Sekoita rahka kulhossa tasaiseksi ja lisää öljy, sokeri ja vaniljasokeri. (Mansikkakakkuun voit halutessasi kokeilla myös Virginon Rosmariiniöljyä.) Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti rahkaan.

Kokoa kakku: levitä hillo alemmalle marenkilevylle. Viipaloi osa mansikoista ja laita hillon päälle. Lisää puolet rahkaseoksesta. Laita toinen marenkilevy kanneksi, levitä sille loput rahkasta ja koristele mansikoilla sekä mintulla. Tarjoa heti.

Vinkki! Mansikoiden sijaan marenkikakkuun sopivat kaikki tuoreet marjat ja hedelmät.

Pin It

Tuoreita luomusämpylöitä aamuksi!

kategoriassa Blogi

Kun käytät tavallista vähemmän hiivaa, teet taikinan kylmään nesteeseen ja annat kohota yön yli jääkaapissa,…

Korvasienirisottoa, parhautta

kategoriassa Blogi

Korvasienirisotto kuulostaa hienolta - ja kalliilta - mutta on todellisuudessa helppo tehdä, eikä hintakaan päätä…

Fiiliksiä alpeilta

kategoriassa Blogi

Takana on ensimmäiset viisi päivää leiriä Itävallan Ramsaussa. Taivaalta on tullu vettä, lunta ja räntää,…