header

Rahkatäyte raikastaa mansikka-marenkikakun

mansikka marenkikakku MMarenkilevyistä koottu kakku sopii niillekin, jotka välttävät gluteenia. Kun valitsee laktoosittoman kerman ja rahkan, herkku käy entistä useammalle.

Marengin voi valmistaa itse tai käyttää valmiita marenkilevyjä. Marenki ja mansikkahillo ovat makeita, joten niiden vastapainoksi sopivat rahkatäyte sekä tuoreet marjat.

Ihana kesäherkku valmistuu nopeasti ja helposti, ja se kannattaa tarjota heti kokoamisen jälkeen.

Mansikka-marenkikakku
2 marenkikakkupohjaa
200 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl mansikkahilloa
1 l mansikoita
mintun lehtiä

Marenki (2 kakkupohjaa, halkaisija 24 cm):
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset - ole tarkkana, ettei joukkoon pääse keltuaista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri.

Käytä kahta peltiä ja paista pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Saat samankokoiset pohjat, kun piirrät paperiin ympyrät käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa. Sivele leivinpaperille ohuelti Virgino-rypsiöljyä. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille.

Kiertoilmauunissa sopiva uuninlämpö on 80 astetta ja paistoaika 2,5 tuntia. Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 t 45 min - 2 t. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Valmista rahkatäyte. Sekoita rahka kulhossa tasaiseksi ja lisää öljy, sokeri ja vaniljasokeri. (Mansikkakakkuun voit halutessasi kokeilla myös Virginon Rosmariiniöljyä.) Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti rahkaan.

Kokoa kakku: levitä hillo alemmalle marenkilevylle. Viipaloi osa mansikoista ja laita hillon päälle. Lisää puolet rahkaseoksesta. Laita toinen marenkilevy kanneksi, levitä sille loput rahkasta ja koristele mansikoilla sekä mintulla. Tarjoa heti.

Vinkki! Mansikoiden sijaan marenkikakkuun sopivat kaikki tuoreet marjat ja hedelmät.

Pin It

Avocado on terveellinen, mutta samat rasvahapot saa ekologisemmin rypsiöljystä

kategoriassa Ajankohtaista

Hufvudstadsbladetin artikkelissa 24.9.2017 kerrotaan, että suomalaiset kuluttavat avocadoja enemmän kuin koskaan, ja kulutuksen oletetaan edelleen…

Hyödynnä tähteet – broilerin lopuista syntyy kiusaus

kategoriassa Blogi

Ruuantähteitä voi käyttää monella tavoin hyödyksi seuraavan päivän aterian valmistukseen.Esimerkiksi kiusaukseen sopivat niin lihan, kalan,…

Mustapekan Bostonleipä

kategoriassa Blogi

Mistä tietää, että syksy on tulossa? Jos lähden kotoa lenkille niin pääsen juoksemaan viljapeltojen halki…