header

Parasta pikkujoulunaposteltavaa – briejuustotortut viikunahillon kera

briejuustotortutJoulutorttutaikinasta voi tehdä paljon muutakin kuin perinteisiä luumutorttuja.

Oma suosikkini on ollut omenamarmeladi luumuhillon sijaan, ja olen myös testannut syksyn hittiä, jossa hillon sijaan laitetaan tortun keskelle Vihreä kuula -makeinen.

Kaikkein parhaita ovat mielestäni kuitenkin suolaiset tortut, joissa täytteenä on juustoa. Kun vielä voitelet tortut Rosmariiniöljyllä ja tarjoat ne viikunahillon kera, on makuyhdistelmä täydellinen!

Briejuustotortut
1 pkt joulutorttutaikinalevyjä (pakaste)
1 pkt briejuustoa (200–250 g)
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
tuoretta rosmariinia
viikunahilloa

Sulata takinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan uunipellillä leivinpaperin päällä. Leikkaa levyt kahtia neliöiksi ja muotoile tortuiksi. Voitele tortut Rosmariiniöljyllä pullasudin avulla tai valuta niille öljyä.

Leikkaa briejuustosta pieniä paloja ja laita täytteeksi torttujen keskiosaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10–15 minuuttia, kunnes tortut ovat kauniin vaaleanruskeita.

Koristele tortut rosmariinin oksilla ja tarjoa viikunahillon ja glögin kera.

Pin It

Omega-3-rasvahappoja on saatava ruoasta päivittäin - Ravitsemusasiantuntija Paula Heinonen

kategoriassa Ajankohtaista

– Elimistömme ei pysty itse tuottamaan välttämättömiä omega-6- ja omega-3-rasvahappoja, siksi niitä pitää saada ravinnosta…

Otetaan, mitä kaapista löytyy

kategoriassa Blogi

Usein kannattaa kauppareissun sijasta katsastaa läpi jääkaappiin, pakastimeen ja kuiva-ainekaapin perälle unohtuneet puoliksikäytetyt pakkaukset. Herkullinen…

Professori kummastelee ravitsemuskeskustelua: "Kuin olisi palattu keskiajalle"

kategoriassa Ajankohtaista

Mikael Fogelholmia ihmetyttää, kuinka osa ihmisistä epäilee virallisia ravitsemussuosituksia ja uskoo omia tai kaverin kokemuksia…