header

Parasta pikkujoulunaposteltavaa – briejuustotortut viikunahillon kera

briejuustotortutJoulutorttutaikinasta voi tehdä paljon muutakin kuin perinteisiä luumutorttuja.

Oma suosikkini on ollut omenamarmeladi luumuhillon sijaan, ja olen myös testannut syksyn hittiä, jossa hillon sijaan laitetaan tortun keskelle Vihreä kuula -makeinen.

Kaikkein parhaita ovat mielestäni kuitenkin suolaiset tortut, joissa täytteenä on juustoa. Kun vielä voitelet tortut Rosmariiniöljyllä ja tarjoat ne viikunahillon kera, on makuyhdistelmä täydellinen!

Briejuustotortut
1 pkt joulutorttutaikinalevyjä (pakaste)
1 pkt briejuustoa (200–250 g)
½ dl Virgino Rosmariiniöljyä
tuoretta rosmariinia
viikunahilloa

Sulata takinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan uunipellillä leivinpaperin päällä. Leikkaa levyt kahtia neliöiksi ja muotoile tortuiksi. Voitele tortut Rosmariiniöljyllä pullasudin avulla tai valuta niille öljyä.

Leikkaa briejuustosta pieniä paloja ja laita täytteeksi torttujen keskiosaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10–15 minuuttia, kunnes tortut ovat kauniin vaaleanruskeita.

Koristele tortut rosmariinin oksilla ja tarjoa viikunahillon ja glögin kera.

Pin It

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

kategoriassa Ajankohtaista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.…

Maassa maan tavalla

kategoriassa Blogi

Viime viikolla olin Ranskassa 2. CISM World Winter Gameseissa eli sotilaiden maailman kisoissa. Minut oli…

Blinipannukakku valmistuu helposti isolle joukolle

kategoriassa Blogi

Kevättalvi on monessa perheessä ja ystäväpiirissä blinien aikaa. Blinipannukakku on nopea ja helppo vaihtoehto blineille,…