header

Blinipannukakku valmistuu helposti isolle joukolle

blinipannukakkuKevättalvi on monessa perheessä ja ystäväpiirissä blinien aikaa. Blinipannukakku on nopea ja helppo vaihtoehto blineille, etenkin jos ruokailijoita on enemmän.

Tarjoa juuri uunista otettu blinipannukakku mädin, sipulisilpun, smetanan, sitruunan, tillisilpun, kuutioidun venäläisen suolakurkun ja hunajan kera! Myös makeat täytteet, kuten hillo, esimerkiksi mustaherukkahillo sekä kermavaahto sopivat!

 Blinipannukakku
7 dl kevytmaitoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ pala tuorehiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Riko taikinaan kananmunat. Mausta taikina suolalla ja sekoita joukkoon öljy.

Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25 minuuttia. Leikkaa pannukakku pieniksi annospaloiksi ja tarjoa heti herkullisten blinitäytteiden kanssa.

Pin It

Tähteet hyötykäyttöön uunimunakkaaseen

kategoriassa Blogi

Olen koulutukseltani kotitalousopettaja, ja pyrin myös kotona vähentämään ruokahävikkiä niin paljon kuin mahdollista. Uunimunakas on…

Olut maistuu kesäruokien kaverina – kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä

kategoriassa Ajankohtaista

”On ollut valtava ilo seurata olutkulttuuria näinä vuosina, kun se on kehittynyt ja saanut uusia…

Patrik Borg ohjaa intuitiiviseen syömiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg opastaa uutuuskirjassaan intuitiiviseen syömiseen sekä kuuntelemaan kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä. Päämääränä on…