header

Blinipannukakku valmistuu helposti isolle joukolle

blinipannukakkuKevättalvi on monessa perheessä ja ystäväpiirissä blinien aikaa. Blinipannukakku on nopea ja helppo vaihtoehto blineille, etenkin jos ruokailijoita on enemmän.

Tarjoa juuri uunista otettu blinipannukakku mädin, sipulisilpun, smetanan, sitruunan, tillisilpun, kuutioidun venäläisen suolakurkun ja hunajan kera! Myös makeat täytteet, kuten hillo, esimerkiksi mustaherukkahillo sekä kermavaahto sopivat!

 Blinipannukakku
7 dl kevytmaitoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ pala tuorehiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Riko taikinaan kananmunat. Mausta taikina suolalla ja sekoita joukkoon öljy.

Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25 minuuttia. Leikkaa pannukakku pieniksi annospaloiksi ja tarjoa heti herkullisten blinitäytteiden kanssa.

Pin It

Rypsiöljy on superöljyä

kategoriassa Ajankohtaista

Iltalehden haastattelemat asiantuntijat pitävät suomalaista rypsiöljyä rasvahappokoostumukseltaan huomattavasti oliiviöljyä parempana. "Rypsi on lähiruokaa, oliiviöljy on…

Kylmäsavulohipiirakka alkukesän juhliin

kategoriassa Blogi

Loppukevään ja alkukesän juhlakausi on käsillä! Leivon mielelläni juhliin herkullista tarjottavaa, mutta en välitä pikkutarkasta…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…