header

Blinipannukakku valmistuu helposti isolle joukolle

blinipannukakkuKevättalvi on monessa perheessä ja ystäväpiirissä blinien aikaa. Blinipannukakku on nopea ja helppo vaihtoehto blineille, etenkin jos ruokailijoita on enemmän.

Tarjoa juuri uunista otettu blinipannukakku mädin, sipulisilpun, smetanan, sitruunan, tillisilpun, kuutioidun venäläisen suolakurkun ja hunajan kera! Myös makeat täytteet, kuten hillo, esimerkiksi mustaherukkahillo sekä kermavaahto sopivat!

 Blinipannukakku
7 dl kevytmaitoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
½ pala tuorehiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Riko taikinaan kananmunat. Mausta taikina suolalla ja sekoita joukkoon öljy.

Aseta leivinpaperi reunalliselle uunipellille. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25 minuuttia. Leikkaa pannukakku pieniksi annospaloiksi ja tarjoa heti herkullisten blinitäytteiden kanssa.

Pin It

Kilpailu - Mikä on sinun klassikkoruokasi?

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Kilpailu on päättynyt!

Italialaiset isoäidit

kategoriassa Blogi

Viime blogissa olin lähdössä melkein 3 viikon kisareissulle Eurooppaan. IBU-cupin kisa Ridnaun Val-Ridanna Italiassa oli…

Blinipannukakku valmistuu helposti isolle joukolle

kategoriassa Blogi

Kevättalvi on monessa perheessä ja ystäväpiirissä blinien aikaa. Blinipannukakku on nopea ja helppo vaihtoehto blineille,…