header

Pasta Carbonara lämmittää kevättalvella ja antaa energiaa

pasta carbonaraPasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti on yksi herkullisimmista italialaisista pastaruoista.

Se ei ole kevyimmästä päästä, mutta muuttuu terveellisemmäksi täysjyväspagetin sekä kylmäpuristetun rypsiöljyn ansiosta.

Parhainta tämä pastaruoka on rapeasta pekonista valmistettuna. Täydellistä talviruokaa!

Pasta Carbonara:
1 pkt (170 g) amerikanpekonia
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä (myös Chili- tai Valkospiluöljy sopivat)
1 sipuli
300 g täysjyväspagettia
1 kananmuna
3 dl kermaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
½ dl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa

Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleet pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Kaada rasva pois.

Hauduta silputtu sipuli öljyssä toisella pannulla. Sekoita yhteen pekonin kanssa.

Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma. Valuta keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.

Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kermaseos. Lisää mustapippuria.

Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.

Koristele annokset juustoraasteella ja silputulla persiljalla.

Tarjoa heti.

Pin It

Brasilialainen feijoada-lihapata ja maniokkiranskalaiset

kategoriassa Blogi

Sateisen harmaana päivänä lämmittää ja ilahduttaa eksoottinen, mausteinen ruoka. Brasilialainen feijoada-pata on lihansyöjän unelma, sillä…

Raikas appelsiinipesto maistuu kesäisellä lounaalla

kategoriassa Blogi

Pastaa tekee usein mieli kesäaikaankin, ainakin jos harrastaa minun tapaani paljon liikuntaa. Kylmänä tarjottava, appelsiinimehusta…

Pohjoismaisen keittiön lähettiläs - Huippukokki Kim Palhus

kategoriassa Ajankohtaista

Huippukokki Kim Palhus toimii maamme ruokalähettiläänä Ny nordisk mat –hankkeessa, joka on yksi kaikkien aikojen…