header

Pasta Carbonara lämmittää kevättalvella ja antaa energiaa

pasta carbonaraPasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti on yksi herkullisimmista italialaisista pastaruoista.

Se ei ole kevyimmästä päästä, mutta muuttuu terveellisemmäksi täysjyväspagetin sekä kylmäpuristetun rypsiöljyn ansiosta.

Parhainta tämä pastaruoka on rapeasta pekonista valmistettuna. Täydellistä talviruokaa!

Pasta Carbonara:
1 pkt (170 g) amerikanpekonia
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä (myös Chili- tai Valkospiluöljy sopivat)
1 sipuli
300 g täysjyväspagettia
1 kananmuna
3 dl kermaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
½ dl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa

Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleet pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Kaada rasva pois.

Hauduta silputtu sipuli öljyssä toisella pannulla. Sekoita yhteen pekonin kanssa.

Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma. Valuta keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.

Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kermaseos. Lisää mustapippuria.

Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.

Koristele annokset juustoraasteella ja silputulla persiljalla.

Tarjoa heti.

Pin It

Hollolan Hirven historia juontuu 500 vuoden takaa - Vappuun kotimaista lähiruokaa ja -olutta

kategoriassa Ajankohtaista

Hollolassa on pantu muinaisolutta, sahtia yli 2000 vuotta. Hollolan Hirvi jatkaa perinnettä valmistamalla Kivisahtia sekä…

Munakoisopizzat ovat hauska tarjottava illanistujaisiin

kategoriassa Blogi

Viileäkaapissani ehti melkein viikon verran olla pari muhkeaa munakoisoa, ennen kuin keksin mitä niistä voisi…

Samettinen kurpitsasosekeitto sopii syksyyn

kategoriassa Blogi

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, josta voi halloween-lyhtyjen ja pikkelsin lisäksi valmistaa monenlaisia ruokia: kakkua, piirakkaa,…