Pasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti on yksi herkullisimmista italialaisista pastaruoista.
Se ei ole kevyimmästä päästä, mutta muuttuu terveellisemmäksi täysjyväspagetin sekä kylmäpuristetun rypsiöljyn ansiosta.
Parhainta tämä pastaruoka on rapeasta pekonista valmistettuna. Täydellistä talviruokaa!
Pasta Carbonara:
1 pkt (170 g) amerikanpekonia
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä (myös Chili- tai Valkospiluöljy sopivat)
1 sipuli
300 g täysjyväspagettia
1 kananmuna
3 dl kermaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
½ dl parmesaaniraastetta
tuoretta persiljaa
Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleet pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Kaada rasva pois.
Hauduta silputtu sipuli öljyssä toisella pannulla. Sekoita yhteen pekonin kanssa.
Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma. Valuta keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.
Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kermaseos. Lisää mustapippuria.
Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.
Koristele annokset juustoraasteella ja silputulla persiljalla.
Tarjoa heti.