Avocadopasta oli somehitti muutama vuosi sitten, ja ansaitusti – sehän on todella herkullista.
Avocadorisotto on, jos mahdollista, vielä parempaa!
Risotossa on roppakaupalla hyviä rasvoja, kun siinä on avocadon lisäksi kylmäpuristettua rypsiöljyä. Vegaaniversion saat jättämällä voin pois ja korvaamalla parmesaanin mantelirouheella.
Risotto on helppotekoinen arkiruoka, mutta kauniin vaaleanvihreäsävyinen avocadorisotto sopisi myös vaikkapa pääsiäispöytään sellaisenaan tai lampaan kaveriksi.
Avocadorisotto
(2:lle pääruokana, 4:lle lisukkeena)
8 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
½ d Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja 2 valkosipulin kynttä)
1 sipuli
3 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä)
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 syöntikypsää avocadoa
½ dl parmesaania
25 g voita
½ sitruunan mehu
tuoretta basilikaa
Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää silputtu sipuli ja hauduta hetki. Lisää riisit ja sekoittele hetki.
Kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää kuumaa vettä riisin joukkoon noin desi kerrallaan hyvin sekoittaen. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää seuraava erä vettä. Jatka näin, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Risotto alkaa olla kypsää.
Käännä levy nollalle. Lisää kuutioitu avocado, parmesaani ja voi tässä järjestyksessä. Sekoittele kunnes voi on sulanut ja mausta sitruunamehulla. Koristele riisi basilikan lehdillä ja tarjoa heti.