header

Pellillinen pizzaa erilaisilla täytteillä

peltipizzaKun olin lapsi, äitini valmisti usein ison pizzan uunipellillä. Kotitekoinen pizza iltapalana tuntui aina juhlahetkeltä, ja monella muullakin 1970-luvun lapsella on varmasti samanlaisia muistoja.

Peltipizza on edelleen hyvin kätevä, sillä sen voi jakaa kahteen tai useampaan osaan ja laittaa erilaisia täytteitä ruokailijoitten toiveiden mukaan.

Peltipizza kahdella täytteellä
Taikina
3 dl kädenlämpöistä vettä
½ dl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pala hiivaa

Täyte 1.
2 dl tomaattikastiketta (esim. pastakastiketta)
2 rkl Virgino Chiliöljyä
1 prk ananaspaloja (ananasmehuun säilöttyjä) valutettuna
200 g palvikinkkua silputtuna
1 tlk säilöttyjä herkkusieniviipaleita valutettuna
ripaus rouhittua mustapippuria
1 ps juustoraastetta

Täyte 2.
2 dl tomaattikastiketta
2 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
3 tuoretta tomaattia viipaloituna
maun mukaan mustia kivettömiä oliiveja
1 ps pakastemaissia sulatettuna
1 ps juustoraastetta
tuoretta oreganoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen alustaen tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota puoli tuntia liinalla peitettynä.

Kauli taikina pellille leivinpaperin päälle. Sekoita öljyt ja mausteet tomaattikastike-erien joukkoon. Täytä toinen puoli pizzasta kinkkutäytteellä, toinen kasvistäytteellä.

Paista pizzaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes reunat ja juustoraaste saavat hiukan väriä. Ripota pinnalle silputtua tuoretta oreganoa.

Pin It

Gluteenittomat tortillat ja tulinen jauhelihakastike

kategoriassa Blogi

Jouluruuat kyllästyttävät jo. Uutena vuotena ja loppiaisena maistuvat itse tehdyt tortillat tulisen täytteen kera. Keliakia…

Suomalaisen ruuan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi: Suomalaisen ruuan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla Ruokatieto lanseeraa…

Osaatko syödä itsellesi makoisat unet? Unitutkijan vinkit päivän aterioille

kategoriassa Ajankohtaista

Uniprofessori lorauttaa pastan päälle ruokaöljyä ja nauttii iltapalalla omenaa ja banaania. Unitutkija, professori Markku Partista…