header

Tuoreen leivän tuoksua

kauraleipaLeipominen on yksi lempiharrastuksistani. Ainekset ovat hyvin edullisia – leivän ja sämpylöiden raaka-aineet maksavat tuskin mitään.

Leivän leipominen on rentouttavaa ja terapeuttista, ja juuri uunista tullut leipä maistuu kaikille.

Pataleivän teko on lisäksi todella helppoa ja vaivatonta, ja itse tehtyä leipää voi nauttia vaikka joka päivä!

Uunituore kauraleipä
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3 ½ dl vettä
½ dl Virgino-rypsiöljyä

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää lämmin (+ 42 astetta) vesi sekä öljy ja sekoita nopeasti. Peitä kulho liinalla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan yön yli.

Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Kääntele se palloksi. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kannellinen uunipata ja laita se kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut, ota kuuma pata uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan rypsiöljyä. Nosta taikina kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Ota pata uunista ja kumoa leipä.

Vinkki: Jos et omista kannellista pataa, voit tehdä pataleivän myös kannellisessa teräskattilassa.

Pin It

Huippukokki ja grillivelho Kim Palhus: Mitä tahansa voi grillata!

kategoriassa Ajankohtaista

Kim Palhus on loihtinut grillireseptejä, joista saa yhdisteltyä monta erilaista mieleenpainuvaa ateriakokonaisuutta. Barbeque-keittiön synnyinsijoilla ovat…

Kasvikset tuovat terveyttä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen, lempinimeltään Rouva Kasvis, sai alkuvuodesta arvostetun ruokakulttuuripalkinnon. Hän haluaa lisätä…

Kauraletuille sopivat makeat ja suolaiset täytteet

kategoriassa Blogi

Kauraletut ovat helppoja, terveellisiä ja hyvänmakuisia, ne voi tarjota sekä suolaisilla täytteillä että hillon ja…