header

Gluteenittomaan mantelikakkuun tarvitaan viisi ainesosaa

mantelikakkuSitruunalla maustettu, aurinkoinen mantelikakku valmistuu superhelposti sekoittamalla ainekset yhteen.

Makea Etelä-Euroopan tyylinen kakku on gluteeniton, laktoositon ja maidoton.

Voit käyttää joko kaupasta ostettua mantelijauhetta, taikka rouhia raakamantelit tai tavalliset mantelit karkeaksi jauheeksi tehosekoittimessa. Jauheen joukkoon saa jäädä mantelinpalasia.

Mantelikakku:
400 g jauhettua mantelia
5 kananmunaa
1 sitruunan mehu
200 g sokeria
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki haarukalla. Sekoita joukkoon haarukan, lusikan tai puuhaarukan avulla jauhettu manteli, sitruunamehu, öljy ja sokeri.

Halutessasi voit korvata osan sokerista hunajalla ja maustaa kakun sitruunamehun sijaan vaniljajauheella tai vaniljasokerilla.

Öljyä matala kakku- tai piirakkavuoka ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla ensin 175 asteessa 25 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja jatka paistamista vielä 35 minuuttia. Varmista että kakku on kypsä myös vuoan keskeltä. Anna jäähtyä vuoassa.

Tarjoa teen kera sellaisenaan tai esimerkiksi turkkilaisen jogurtin ja tuoreiden mansikoiden kera.

Pin It

Lääkkeiden tilalle terveet elämäntavat

kategoriassa Ajankohtaista

Apu-lehden artikkelissa ja pääkirjoituksessa pohditaan, miksi Ruotsin, Tanskan ja Norjan ikäihmisten hoidossa selviydytään kolme kertaa…

Kokonaisvaltaista hyvinvointia päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Taipalsaarelaisen Satu Tamperin resepti hyvinvointiin on liikuntaa, ulkoilua, hyvää ruokaa ja positiivista mieltä. Virginon reseptikisassa…

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…