header

Astetta parempi lohi-kasviskeitto

lohikeittoKalakeitto maistuu ja lämmittää aina. Perinteiseen kalakeittoon saa vaihtelua lisäämällä kasviksia ja maustamalla keitto hyvin. Itsetehty aioli kruunaa keiton.

Mausteinen lohi-kasviskeitto sopii sekä arkeen että viikonlopun herkutteluun.

Täydellinen makuelämys tulee, kun tarjoat keiton kanssa omatekoista saaristolaisleipää – Virginolta löytyy niin perinteisen kuin gluteenittoman saaristolaisleivän ohjeet!

Mausteinen lohi-kasviskeitto
300 g lohifileetä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
5 sentin pala purjoa
2 porkkanaa
1 palsternakka
4 perunaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 l vettä
0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
Aioli:
4 valkosipulin kynttä
2 munankeltuaista
1 tl haaleaa vettä
2 dl Virginoa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja valkopippuria

Paloittele kala. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat sekä kuoritut valkosipulinkynnet terävällä veitsellä. Kuori ja silppua sipuli, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja kuutioi juurekset ja perunat.

Kuumenna öljy kattilassa. Kiehauta chili-sipulisilppu öljyssä. Lisää vesi juures- ja perunasuikaleet, kalaliemikuutio murennettuna, suola ja pippuri. Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää lohipalat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta virta. Laita kansi päälle ja anna keiton hautua levyllä 5 minuuttia. Tarkista maku sekä juuresten ja kalan kypsyys.

Valmista aioli: Ota majoneesin aineet ajoissa huoneenlämpöön. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään valkosipuli ja keltuaiset. Lisää 1 rkl öljyä tipoittain samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon 1 tl haaleaa vettä sekä loput öljystä vähitellen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet.

Jaa keitto lautasille ja koristele annokset aiolilla ja tillisilpulla. Tarjoa heti.

Saaristolaisleipä: http://www.virgino.fi/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/302-makea-saaristolaisleipa

Gluteeniton saaristolaisleipä: http://www.virgino.fi/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/920-gluteeniton-ja-maidoton-saaristolaisleipa

Pin It

Rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen vastaanotolla rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen. "Luulisi, että ihmiset tietävät kovan ja pehmeän…

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…

Kotitaloudessa opitaan arjen taitoja

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitaloustunneilla on havaittavissa nykyisin kahtiajakoa: nuoret joko hallitsevat hyvin ruuanlaiton perusasiat, tai ovat täysin ummikkoja.…