header

Astetta parempi lohi-kasviskeitto

lohikeittoKalakeitto maistuu ja lämmittää aina. Perinteiseen kalakeittoon saa vaihtelua lisäämällä kasviksia ja maustamalla keitto hyvin. Itsetehty aioli kruunaa keiton.

Mausteinen lohi-kasviskeitto sopii sekä arkeen että viikonlopun herkutteluun.

Täydellinen makuelämys tulee, kun tarjoat keiton kanssa omatekoista saaristolaisleipää – Virginolta löytyy niin perinteisen kuin gluteenittoman saaristolaisleivän ohjeet!

Mausteinen lohi-kasviskeitto
300 g lohifileetä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
5 sentin pala purjoa
2 porkkanaa
1 palsternakka
4 perunaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 l vettä
0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
Aioli:
4 valkosipulin kynttä
2 munankeltuaista
1 tl haaleaa vettä
2 dl Virginoa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja valkopippuria

Paloittele kala. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat sekä kuoritut valkosipulinkynnet terävällä veitsellä. Kuori ja silppua sipuli, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja kuutioi juurekset ja perunat.

Kuumenna öljy kattilassa. Kiehauta chili-sipulisilppu öljyssä. Lisää vesi juures- ja perunasuikaleet, kalaliemikuutio murennettuna, suola ja pippuri. Keitä noin 15 minuuttia.

Lisää lohipalat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja sammuta virta. Laita kansi päälle ja anna keiton hautua levyllä 5 minuuttia. Tarkista maku sekä juuresten ja kalan kypsyys.

Valmista aioli: Ota majoneesin aineet ajoissa huoneenlämpöön. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään valkosipuli ja keltuaiset. Lisää 1 rkl öljyä tipoittain samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon 1 tl haaleaa vettä sekä loput öljystä vähitellen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu ja mausteet.

Jaa keitto lautasille ja koristele annokset aiolilla ja tillisilpulla. Tarjoa heti.

Saaristolaisleipä: https://www.virgino.fi/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/302-makea-saaristolaisleipa

Gluteeniton saaristolaisleipä: https://www.virgino.fi/reseptit/suolaiset-leivonnaiset/920-gluteeniton-ja-maidoton-saaristolaisleipa

Pin It

Näin vaihdat huonot rasvat parempiin

kategoriassa Ajankohtaista

Väärillä rasvavalinnoilla voit kerryttää valtimoihin sekä vyötärölle todellisen aikapommin. Iltalehden terveyssivuilla kerrotaan, miten korvaat arkiset…

Virginon pakkaukset saivat uuden, herkullisen ilmeen

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon pakkaukset ovat saaneet uuden ilmeen.Uudet pakkaukset alkavat näkymään kauppojen hyllyillä joulukuun aikana. Uudistuksen tavoitteena…

Pehmoiset kädet luomukuorinnalla

kategoriassa Blogi

Pidän mahdollisimman luonnonmukaisista kauneudenhoitokeinoista, ja lisäksi aineksien pitäisi olla edullisia. Kylmäpuristettu rypsiöljy tekee iholle todella…