header

Nopea munakas on arjen pelastus

munakasKun tulen kotiin nälkäisenä ja väsyneenä, ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, ratkaisu on usein munakas. Se valmistuu nopeasti ja ainesosia on vähän. Lisäksi munakas on herkullista ja täyttävää.

Reseptiä voi muunnella monin tavoin, kunhan ainessuhteet ovat kohdallaan.

Kerman sijaan nesteenä voi käyttää vettä, maitoa tai kasvipohjaista kermaa. Mausteet voi valita maun mukaan, ja täytteeksi käy lähes mikä vain.

Oma suosikkini on Koskenlaskija-juusto.

Koskenlaskijan munakas
(2 annosta)
6 kananmunaa
6 rkl (vajaa desilitra) kermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl oreganoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g Koskenlaskija-juustoa tai muuta sulatejuustoa

Aloita munakkaan valmistaminen rikkomalla munien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää öljy. (Käytä teflon-pannua tai muuta pinnoitettua pannua.)

Kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin kunnes munakas on hyytynyt. Lisää juusto nokareina tasaisesti munakkaan päälle. Käännä munakas varovasti kaksinkerroin.

Tarjoa munakas aamu- tai välipalana tai salaatin kera ateriana.

Pin It

Viime kesänä pakastetuista marjoista valmistuu gluteeniton marjapiirakka

kategoriassa Blogi

Pakasteeseen kannattaa vähitellen tehdä tilaa tulevan kesän marjasadolle. Gluteeniton marjapiirakka on herkullinen ja maistuu keliaakikkojen…

Lähiruokaa

kategoriassa Blogi

Puintien alkaminen on itselle ehkä se todellinen merkki syksyn tulosta. Koko kesän kasvanut vilja on…

Omega-3 ehkäisee rytmihäiriöitä

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-rasvahapot ehkäisevät infarktipotilaiden rytmihäiriöitä. Tieto käy ilmi tuoreesta yhdysvaltalaistutkimuksesta. Omega-3-rasvahapot tunnetusti pienentävät terveiden riskiä sairastua…