header

Nopea munakas on arjen pelastus

munakasKun tulen kotiin nälkäisenä ja väsyneenä, ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, ratkaisu on usein munakas. Se valmistuu nopeasti ja ainesosia on vähän. Lisäksi munakas on herkullista ja täyttävää.

Reseptiä voi muunnella monin tavoin, kunhan ainessuhteet ovat kohdallaan.

Kerman sijaan nesteenä voi käyttää vettä, maitoa tai kasvipohjaista kermaa. Mausteet voi valita maun mukaan, ja täytteeksi käy lähes mikä vain.

Oma suosikkini on Koskenlaskija-juusto.

Koskenlaskijan munakas
(2 annosta)
6 kananmunaa
6 rkl (vajaa desilitra) kermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl oreganoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g Koskenlaskija-juustoa tai muuta sulatejuustoa

Aloita munakkaan valmistaminen rikkomalla munien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää öljy. (Käytä teflon-pannua tai muuta pinnoitettua pannua.)

Kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin kunnes munakas on hyytynyt. Lisää juusto nokareina tasaisesti munakkaan päälle. Käännä munakas varovasti kaksinkerroin.

Tarjoa munakas aamu- tai välipalana tai salaatin kera ateriana.

Pin It

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

kategoriassa Ajankohtaista

Lääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen…

Feta-vesimelonisalaattia aurinkoisen päivän lounaalle

kategoriassa Blogi

Laitan mielelläni ruokaisien salaattien joukkoon hedelmiä tai marjoja, esimerkiksi tuoreita mansikoita tai viinirypäleitä. Tuore vesimeloni…

Lottenin pizzoissa on makua

kategoriassa Ajankohtaista

Piece 'N' Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. "Makuöljyt…