header

Nopea munakas on arjen pelastus

munakasKun tulen kotiin nälkäisenä ja väsyneenä, ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, ratkaisu on usein munakas. Se valmistuu nopeasti ja ainesosia on vähän. Lisäksi munakas on herkullista ja täyttävää.

Reseptiä voi muunnella monin tavoin, kunhan ainessuhteet ovat kohdallaan.

Kerman sijaan nesteenä voi käyttää vettä, maitoa tai kasvipohjaista kermaa. Mausteet voi valita maun mukaan, ja täytteeksi käy lähes mikä vain.

Oma suosikkini on Koskenlaskija-juusto.

Koskenlaskijan munakas
(2 annosta)
6 kananmunaa
6 rkl (vajaa desilitra) kermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl oreganoa
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
100 g Koskenlaskija-juustoa tai muuta sulatejuustoa

Aloita munakkaan valmistaminen rikkomalla munien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää öljy. (Käytä teflon-pannua tai muuta pinnoitettua pannua.)

Kaada munakasseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin kunnes munakas on hyytynyt. Lisää juusto nokareina tasaisesti munakkaan päälle. Käännä munakas varovasti kaksinkerroin.

Tarjoa munakas aamu- tai välipalana tai salaatin kera ateriana.

Pin It

Bergvikin kartanossa tarjotaan perinteistä suomalaista kotiruokaa

kategoriassa Ajankohtaista

Bergvikin kartano ja toimintakeskus sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla Salossa Hirsijärven rannalla. Tilan omistaa Bergvikin Säätiö, ja…

Korkealaatuiset maustetut öljyt aidoista raaka-aineista!

kategoriassa Ajankohtaista

Uudet Virgino® makuöljyt on tehty aidoista raaka-aineista ja sen kyllä huomaa! Tarjolla on valkosipulia, rosmariinia…

Terveellinen ruoka antaa potkua

kategoriassa Ajankohtaista

”Ruuanlaitto ja leipominen on ollut minulle mieleistä puuhaa lapsesta saakka, kotitaloudestakin tuli yläasteella kiitettäviä arvosanoja.…